Hundeejere frygter kaos på strand: Tis, våde hunde og madpakke-snuseri

I dag står der et hegn, der afgrænser hundestranden fra den 'almindelige' strand. Men Kystdirektoratet mener ikke, at der må stå et hegn.

Det bliver ren kaos med madpakker og rystende hunde ved folks håndklæder, forudser Vanja C, der kæmper for hegnet på hundestranden i Helsingør. Privatfoto
Det bliver ren kaos med madpakker og rystende hunde ved folks håndklæder, forudser Vanja C, der kæmper for hegnet på hundestranden i Helsingør. Privatfoto

- Hundestranden er fantastisk, og hegnet er nødt til at være der, for at konceptet kan fungere: at hundene kan nyde stranden og vandet.

- Og det samme kan de andre gæster, uden at blive generet af hundene.

 

Sådan skriver Maria C, der er en af de foreløbig 413 danskere, der har skrevet under på en protest mod Kystdirektoratets beslutning, der betyder, at der ikke må stå et hegn på den populære hundestrand i Helsingør. Hegnet - som den lokale Vanja C. har kæmpet for - er nemlig i direktoratets øjne i strid med paragrafferne om danske kyster, og derfor skal det være væk inden fredag d. 23.6 - ellers kommet politiet.

I får afslag:

Det er nemlig ulovligt:

Og vi melder det til politiet:

Vi gør det jo netop for at beskytte dem uden hund
Men Marie og de 412 andre medunderskrivere nægter at give op så let, og de håber i første omgang på, at få udsat fristen til at pille hegnet ned:

- Det har skabt kæmpe oprør og mange, også `ikke´ hunde-ejere råber nu op. Uden det hegn bliver det kaos.

- Vi har jo NETOP sat det op, for at alle kan være på stranden i fred.

 

- Hundestranden er der, om hegnet er der eller ej, men det bliver ren kaos med madpakker og rystende hunde ved folks håndklæder, alt det vi har knoklet for at undgå, skriver Vanja til nationen!, og tilføjer at hundestranden er blevet SÅ populær, at folk kommer helt fra København, eller sejler til Helsingør pga den indhegnede hundestrand. 

De skriver helt fra Sverige
- Den har skabt liv og sammenhold. Vi bliver brugt som forbillede og eksempel i andre kommuner nu, bla Bornholm og har været i et hav af aviser, blade og nyheder.

- Vi havde skabt noget større end blot en hunde strand og succesen var/er til at mærke i bybilledet.

- Jeg får jævnligt mails fra fremmede, også helt fra Sverige og Jylland, som blot vil takke for det vi har lavet. Hvilket jo varmer, skriver Vanja, der beder alle hunde ejere om at dele denne artikel, så der kommer så meget fokus på sagen som muligt.

Men hvad mener du? Synes du Kystdirektoratet skal give dispensation, så hegnet på stranden i Helsingør kan få lov til at blive stående?

For en uge siden lagde miljø-,fødevare- og hundeminister Esben Lunde Larsen et opslag om ændringer i naturbeskyttelsesloven på sin Facebook. Opslaget handlede om, at det er dejligt med flere muligheder for vi danskeres fritidsliv, da der nu er flere muligheder for Boligejere, grundejere og lejere, Friluftsliv, Kommuner, Havne, Turismevirksomheder, Landbrug, skovbrug og fiskerierhverv, Anmeldeordning for læskure, Klitfredning osv.

Skal hundestranden have en dispensation, hvis en vinterbader-sauna kan få en?

Hvad synes du om det hegn, der afgrænser hundestranden i Helsingør?

Forstår du godt at hundeejere har lyst til at tage deres hund med på stranden?

Se resultat

Hvad synes du om det hegn, der afgrænser hundestranden i Helsingør?

Forstår du godt at hundeejere har lyst til at tage deres hund med på stranden?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
1 af 6 
2 af 6 
3 af 6 
4 af 6 
5 af 6 
6 af 6 Det bliver ren kaos med madpakker og rystende hunde ved folks håndklæder, forudser Vanja C, der kæmper for hegnet på hundestranden i Helsingør. Privatfoto
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen