Hundeejere frygter kaos på strand: Tis, våde hunde og madpakke-snuseri

I dag står der et hegn, der afgrænser hundestranden fra den 'almindelige' strand. Men Kystdirektoratet mener ikke, at der må stå et hegn.

Det bliver ren kaos med madpakker og rystende hunde ved folks håndklæder, forudser Vanja C, der kæmper for hegnet på hundestranden i Helsingør. Privatfoto
Det bliver ren kaos med madpakker og rystende hunde ved folks håndklæder, forudser Vanja C, der kæmper for hegnet på hundestranden i Helsingør. Privatfoto
Følg nationen!

- Hundestranden er fantastisk, og hegnet er nødt til at være der, for at konceptet kan fungere: at hundene kan nyde stranden og vandet.

- Og det samme kan de andre gæster, uden at blive generet af hundene.

 

Sådan skriver Maria C, der er en af de foreløbig 413 danskere, der har skrevet under på en protest mod Kystdirektoratets beslutning, der betyder, at der ikke må stå et hegn på den populære hundestrand i Helsingør. Hegnet - som den lokale Vanja C. har kæmpet for - er nemlig i direktoratets øjne i strid med paragrafferne om danske kyster, og derfor skal det være væk inden fredag d. 23.6 - ellers kommet politiet.

I får afslag:

Det er nemlig ulovligt:

Og vi melder det til politiet:

Vi gør det jo netop for at beskytte dem uden hund
Men Marie og de 412 andre medunderskrivere nægter at give op så let, og de håber i første omgang på, at få udsat fristen til at pille hegnet ned:

- Det har skabt kæmpe oprør og mange, også `ikke´ hunde-ejere råber nu op. Uden det hegn bliver det kaos.

- Vi har jo NETOP sat det op, for at alle kan være på stranden i fred.

 

- Hundestranden er der, om hegnet er der eller ej, men det bliver ren kaos med madpakker og rystende hunde ved folks håndklæder, alt det vi har knoklet for at undgå, skriver Vanja til nationen!, og tilføjer at hundestranden er blevet SÅ populær, at folk kommer helt fra København, eller sejler til Helsingør pga den indhegnede hundestrand. 

De skriver helt fra Sverige
- Den har skabt liv og sammenhold. Vi bliver brugt som forbillede og eksempel i andre kommuner nu, bla Bornholm og har været i et hav af aviser, blade og nyheder.

- Vi havde skabt noget større end blot en hunde strand og succesen var/er til at mærke i bybilledet.

- Jeg får jævnligt mails fra fremmede, også helt fra Sverige og Jylland, som blot vil takke for det vi har lavet. Hvilket jo varmer, skriver Vanja, der beder alle hunde ejere om at dele denne artikel, så der kommer så meget fokus på sagen som muligt.

Men hvad mener du? Synes du Kystdirektoratet skal give dispensation, så hegnet på stranden i Helsingør kan få lov til at blive stående?

For en uge siden lagde miljø-,fødevare- og hundeminister Esben Lunde Larsen et opslag om ændringer i naturbeskyttelsesloven på sin Facebook. Opslaget handlede om, at det er dejligt med flere muligheder for vi danskeres fritidsliv, da der nu er flere muligheder for Boligejere, grundejere og lejere, Friluftsliv, Kommuner, Havne, Turismevirksomheder, Landbrug, skovbrug og fiskerierhverv, Anmeldeordning for læskure, Klitfredning osv.

Skal hundestranden have en dispensation, hvis en vinterbader-sauna kan få en?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT