Hundeejere raser: Bøde op til 10.000 kr for at mangle lorte-pose

I en engelsk kommune er det ligegyldigt, om du samler op efter din hund eller ej - du får en bøde, hvis du bliver snuppet uden pose

I Danmark er det heller ikke lovligt ikke at samle op efter hunden - man bliver dog ikke straffet for ikke at have en pose med (Foto: Polfoto)
I Danmark er det heller ikke lovligt ikke at samle op efter hunden - man bliver dog ikke straffet for ikke at have en pose med (Foto: Polfoto)

'Skør idé, og ganske fornærmende at behandle ansvarlige hundeejere som kriminelle'

'Så de vil ramme den lokale idiot med en rottweiler, der aldrig samler op efter sin hund? Nej. De kommer til at ramme 90 procent af befolkningen, som normalt rydder op efter deres hunde, men måske har glemt eller allerede brugt deres poser'

Sådan skriver Lin og Rick blandt de 2158 kommentarer, som en artikel på Daily Mail har fået om en ny lov i kommunen Daventry i England. Den betyder, at hundeejere, der ikke har en pose til deres hunds 'efterladenskaber' på sig, kan få en bøde på 100 pund, svarende til cirka 1000 danske kroner. Især hundeejerne i debatten raser.

'Vil du give mig en bøde for ikke at have en pose. Held og lykke med det, jeg vil hellere i fængsel end at betale,' skriver Terry B.

'Hvor mange poser skal jeg lige have med, det er en dum og latterlig beslutning,' skriver en bruger.

Hav altid mange poser med
Man bliver dog ikke straffet for at undlade at samle op efter hunden, men udelukkende for det faktum, at man ikke har en pose på sig. Om hunden har besørget på fortorvet eller ej er derfor ligegyldigt - hvis ejeren ikke har en pose, er det lig med en bøde. Det er problematisk, mener 'The Kennel Club' - for hvad hvis ejeren netop har samlet op og smidt posen ud.

- Vil de opsøge hver eneste hundeejer og bede om at se en pose, uden at ejeren har gjort noget galt, spørger en talsmand fra kennelklubben.

Svaret fra kommunen er, at man altid skal have ekstra poser med for at undgå bøde.

Bøde op til 10.000 kr
Politibetjente kan nemlig give bøden til enhver hundeejer, der ikke har en pose med sig. Hvis man ikke betaler bøden på 100 pund inden for syv dage bliver man retsforfulgt, og bøden kan derefter stige op til 1000 pund, svarende til cirka 10.000 danske kroner. Forslaget kan blive taget op i flere kommuner, skriver avisen.

'Hvad med at straffe dem, hvis de ikke samler op, når det er det egentlige problem,' spørger Madone.

'Hvad bliver det næste, shoppere der får en 100 bøde på 100 pund for ikke at have poser med,' skriver brugeren SuperFlyGuy.

Steve H. ser dog frem til, at lovforslaget træder i kraft i januar næste år.

'Hvornår gør de det samme for katteejere,' spørger han.

I Danmark er det faktisk heller ikke lovligt at lade sin hunds efterladenskaber ligge på fortovet. Man kan straffes med bøde, men der er dog lille sandsynlighed for, at politiet har ressourcer til at rykke ud og tage sig af det, skriver Bolius.

Hvad mener du? Burde vi indføre lige så strenge regler i Danmark?

137 kommentarer
Vis kommentarer