Hundelyde: Paven forsvarer Putin

Det er ikke kun Ruslands ansvar, at der er krig i Europa, lyder det fra pave Frans, der peger på Natos udvidelse mod øst som en del af forklaringen

Pave Frans synes, det er vanvid, at lande - som bla. Danmark - nu vil bruge to procent af deres BNP på militæret. Arkivfoto: Alessandra Tarantino/AP/Ritzau Scanpix
Pave Frans synes, det er vanvid, at lande - som bla. Danmark - nu vil bruge to procent af deres BNP på militæret. Arkivfoto: Alessandra Tarantino/AP/Ritzau Scanpix
Følg nationen!

- Paven har ret.

Sådan skriver Allan M. i en af de 187 kommentarer, der er skrevet på Berlingskes Facebook-profil om pave Frans, der i et interview tidligere på ugen udtaler forståelse for Putins invasion af Ukraine:

Gøet ved Ruslands port
- Nato har længe stået og gøet ved porten til Rusland, siger paven nemlig til avisen Corriere delle Serra. I samme interview siger paven, at forsvarsalliancen, Danmark er med i, måske ikke direkte har provokeret Putin til at invadere, men at Nato i hvert fald har 'faciliteret invasionen'.

Nye NATO-medlemmer siden 1999

Polen

Tjekkiet

Ungarn

Bulgarien

Estland

Letland

Litauen

Rumænien

Slovakiet

Slovenien

Albanien Kroatien

Montenegro

Nordmakedonien

Kilde: Wikipedia

Er blevet ydmyget i 30 år

I marts - nogle uger efter at et bredt flertal i Folketinget besluttede at bruge mange flere milliarder på militæret, lød det fra paven, at der var brug for 'en anden måde at styre den globaliserede verden på, og ikke ved at vise tænder, som der gøres nu':

Vanvid at bruge to procent på militær
- Jeg var flov, da jeg læste, at en række stater har forpligtet sig til at bruge to procent af deres bruttonationalprodukt på at skaffe flere våben som en reaktion på, hvad der sker nu.

- Vanvid, sagde paven ifølge DR, men selvom Allan M. i ovenstående kommentar altså giver paven ret, så er de fleste af Berlingskes Facebook-venner ret så kritiske over for Frans:

- Hvad bilder han sig ind - en teolog skal ikke blande sig i politik - godt, man ikke er katolik, skriver Poul V. således, og Niels W. er enig:

- Guddommeligt vrøvl.

- Nato er en forsvarsalliance og eksisterer kun på grund af det tidligere Sovjetunionen og nuværende Rusland, skriver Niels.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

To danske reportere befandt sig pludselig midt i en kugleregn på østfronten i Ukraine i slutningen af februar. Hør om skyderiet og flugten i 'Dårligt nyt fra Østfronten' herunder eller i din podcast-app. Alle afsnit er ude nu!

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+