Hundetaxa i Esbjerg: Mange vil nemlig ikke køre med dyr

Hunde og katte har fået deres egen taxaservice. Formanden for Dyrenes Beskyttelse i Esbjerg kører de firbenede til alt fra frisøren til dyrlægen

Kæledyr så store som Sankt bernhardshunde kan Ejvind Rask Pedersen have med på køretur i sin bil. (Foto: Colourbox)
Kæledyr så store som Sankt bernhardshunde kan Ejvind Rask Pedersen have med på køretur i sin bil. (Foto: Colourbox)

I Esbjerg har de firbenede venner nu fået deres helt egen taxaservice. Det er formanden for Dyrenes Beskyttelse i Esbjerg, som har startet et lille transportfirma i sin egen Citroen Picasso, for at hjælpe de firbenede til frisøren eller dyrlægen.

- Mange almindelige taxaer vil ikke køre med dyr, og jeg lå alligevel og kørte på internatet. Derfor fik jeg idéen at køre taxature med hunde og katte også, siger Ejvind Rask Pedersen til ekstrabladet.dk.

Og det er der mange, som synes er en god idé. Kæledyrstaxaen har op mod fem ture om dagen, og efterspørgslen stiger især i sommermånederne, hvor mange dyr skal køres i pension, når deres mennesker skal på ferie.

Reglerne er der styr på
Ejvind Rask Pedersen har spurgt til reglerne ved Esbjerg Taxa, og der skulle ikke være noget at komme efter. Og han har installeret bure til dyrene i sin personbil så sikkerheden er i orden.

- Skødehunde kan godt sidde ved deres ejer, ellers er dyrene i bur. Man skal ikke være taxachauffør for at køre med dyr, men hvis ejerne gerne vil med, kommer de selvfølgelig det.

Pålæg på brødet
En tur med dyretaxaen koster 30 kroner i startgebyr, og derefter er der almindelig kilometerpris. Men ved længere afstande, kan en individuel pris aftales på forhånd.

- Om jeg kører en eller fem ture om dagen er ikke afgørende. Jeg er efterlønner, og den her indtægt hjælper til lidt ekstra pålæg på brødet, griner Ejvind Rask Pedersen.

Kører så længe han kan
Formanden har ingen planer om at stoppe sin transportforretning foreløbig. Og han har da også sørget for at reklamere for sin service på alle relevante steder.

- Jeg annoncerer i Esbjerg Ugeavis og lægger også mit telefonnummer ved dyrlæger og hundefrisører. Jeg vil køre dyretaxa så længe mit helbred tillader det.

Har du oplevet at taxachauffører ikke vil have dit kæledyr med? Og ville du benytte dig af en særlig kæledyrsservice?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere