Annonce:
Annonce:

Hus med elvarme: Nej tak

Bornholmerne raser over, at de betaler landets højeste el-tariffer. Men ministeren kan ikke se, at der er noget galt i at øboerne betaler, hvad det koster

Bør alle danskere betale det samme i el-tarif? Debatten raser på Bornholm, taberne i det store el-lotteri.
Bør alle danskere betale det samme i el-tarif? Debatten raser på Bornholm, taberne i det store el-lotteri.
Annonce:
Følg nationen!

- Ja, vi flytter til Jylland nu.

- Og det har da været en ret god tanke, at strøm og varme er noget billigere.

1900 mere end i Jylland
Sådan skriver Marlene M. i en kommentar på Bornholms Tidendes Facebookprofil om de 'tariffer' øens elkunder betaler - tariffer, der skal dække strømmens transportomkostninger.

De er nemlig de højeste i landet.

DR Nyheder har således regnet ud af en gennemsnitlig bornholmsk familie med et årligt forbrug på 4.000 kilowatttimer skal betale 4.360 kroner i afgift og abonnement, mens en tilsvarende familie i Kolding betaler 2.460 kroner. Og at borgerne i hovedstadsområdet betaler i snit 3.100 pr. familie.

Eltarifchok på ø: Meget voldsomt

Man kigger på alt
Marlene er ikke den eneste, der er skræmt af priserne:

- Jeg synes det er tankevækkende at forskellen skal være så stor - på en ting som alle bruger!

Annonce:

- Klart at man kigger på alt, inden man køber hus, og det kan da klart afskrække potentielle tilflyttere at de skal lægge X-antal mere i el om måneden.

- Jeg ville f.eks. aldrig købe et hus med elvarme, som tingene ser ud lige nu, skriver Mads G i en anden kommentar og Carsten B. synes vist at alle danskere burde være fælles om elnettet:

Mistanke: El-bilejere er idioter

Burde ikke være frit marked
- Når det udelukkende er det frie marked, der bestemmer prissætningen på kritisk infrastruktur, så er der noget galt i Danmark.

- Og vi er så få på Bornholm at dem på 'Borgen' er ligeglade, skriver Carsten, og ser man på det svar den nyudnævnte energi- og forsyningsminister Lars Aagaard har givet til DR Nyheder, så ser det faktisk ud til at Carstens brug af ordet 'ligeglade' er korrekt:

Minister: Dem, der bruger, skal betale
- Det er kompliceret at grave elkabler ned og drive et elnet på en klippeø som Bornholm. Men det er det også midt inde i København.

- Uanset, hvor man bor, er det det lokale elnetselskabs ansvar at levere strømmen effektivt og professionelt, til gavn for forbrugerne.

- Det bidrager lovgivningen til, og jeg synes, det er sundt at holde fast i princippet om, at dem som forbruger elektricitet også betaler de omkostninger, det medfører, skriver Lars Aagaard til DR Nyheder, men hvad tænker du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: