Hus til 600.000: Glem det

Selv om et hus er billigt, kan man få nej til at låne penge til finansieringen, hvis det ligger forkert. Nu er staten på vej med hjælp 

Køberne fik nej til at låne til et hus til 600.000 her i  Allingåbro - men ja til et købe hus til 1,2 millioner i Auning syv kilometer væk. Foto: Kortforsyningen/Skraafoto
Køberne fik nej til at låne til et hus til 600.000 her i Allingåbro - men ja til et købe hus til 1,2 millioner i Auning syv kilometer væk. Foto: Kortforsyningen/Skraafoto
Følg nationen!

- Banken og realkreditinstituttet mente, at der skulle nyt tag på, og at de (de interesserede køberne, red.) ikke ville have råd til det.

- Så de endte med at købe et hus i Auning til 1,2 millioner.

- Det kunne de sjovt nok godt få lov til, fordi det lå i Auning.

Fik nej til 600.000 - men ja til 1.200.000
Sådan siger ejendomsmægler Ulrik Hedegaard fra EDC i Assentoft til DR Østjylland, om de finansieringsproblemer han igen og igen oplever interesserede huskøbere løbe ind i hos banker og kreditforeninger, når de vil købe et hus, der ligger på landet.

Køberne, han taler om ovenfor, havde kig på et hus til 600.000 i Allingåbro. Det fik de nej til. De endte så i Auning, der ligger syv kilometer fra Allingeåbro, i et hus til den dobbelte pris.

- Ulighed kan se ud på mange måder!

Staten vil garantere, hvis prisen er lav nok
- Og så er vi ikke engang begyndt at snakke om alle de matadorpenge, vi boligejere p.t. kan trække ud ved lånkonvertering, skriver Anne V. i en kommentar på Facebook om situation, der muligvis snart bliver løst, da Folketinget 7. juni skal stemme om et lovforslag om statsgaranterede lån.

Lovforslaget handler om, at staten vil garantere for den del af boliglånet, der ligger mellem 60 og 90 pct. af boligens værdi, hvis boligens handelspris er under 8.000 kroner pr. kvadratmeter, eller boligen ligger i et postnummer, hvor ejendomme bliver handlet til priser under 8000 kr. pr. kvadratmeter.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind