Annonce:
Annonce:

Husejer troede, han skulle spare penge nu

Helge skal betale a conto-regning for 74 kubikmeter gas, selvom ham kun bruger 16, takket være den nye el-varmepumpe, han har investeret i 

Annonce:
Følg nationen!

- Hej.

- Vi fik installeret en luft/luft varmepumpe 15. august. Planen er at bruge den i stedet for vores gasfyr til at varme vores hus op.

- Jeg skrev så til min gasleverandør, DCC energi, for at få nedsat min a conto-regning.

Det er ikke os
- Den lød nemlig på 74 m3 pr. måned, og vores nye forbrug er kun på 16 m3.

- De siger så, at jeg skal kontakte Evida, da det er dem, der fastsætter forbruget.

Aconto-klemme: Gaskunder frygter snyd

Og de andre svarer ikke
Sådan skriver Helge W til nationen! om de høje energipriser – især på gas – der lige får boligejere over hele landet til at skrue ned eller helt slukke for gasfyret. Og bruge brændeovn eller – som Helge – varmepumper.

Annonce:

Evida, der havde 400.000 gaskunder, da året begyndte, har tidligere meldt ud, at mere end 20.000 kunder har bedt om at blive afmeldt. Hvor mange, der har bedt om at få sat deres a conto-regninger ned, er der ikke tal for endnu, men nationen! har sendt Helges brev videre til Evida, og bedt dem svare på et par spørgsmål:

- Ifølge Evida’s hjemmeside skal man kontakte dem telefonisk for nedsættelse af estimeret forbrug. Man kan i disse digitaliseringstider ikke nedjustere via 'Mit Evida’ - det SKAL ske pr. telefon.

- Men.

Mange vil ændre årsforbruget
- Det er endnu ikke lykkes mig at komme igennem pr. telefon - og diverse mails fremsendt til Evida er ikke besvaret endnu, skriver Helge, og nationen! har spurgt Evida, hvor mange af deres 370.000 kunder, der har bedt om at få sat deres a-conto-regning ned? Og hvornår Helge kan forvente at få a conto-regninger, der svarer til hans nye gasforbrug? Og det svarer Evida på sådan her:

- Evida får generelt rigtig mange henvendelser fra kunderne i denne tid, som vi svarer på, så hurtigt, vi kan, og vi oplever, at mange ønsker at få ændret det forventede årsforbrug, som ligger til grund for a conto-afregning på gas.

Annonce:

Når vi har kontakt, går der et døgn
- Det imødekommer vi gerne, men det er vigtigt, at vi sikrer os, at der reelt er basis for at nedsætte det forventede årsforbrug, ellers risikerer forbrugeren en stor efterregning, når årsopgørelsen kommer – ikke så meget på Evidas del af regningen, men på gasleverandørens del af regningen.

- Så snart en kunde har været i kontakt med Evida, og vi er blevet enige om at justere det forventede årsforbrug, registrerer Evida ændringen i sit it-system, og herfra går der automatisk en besked til gasleverandøren om ændringen, som gasleverandøren kan se i løbet af et døgn.

- Herfra er det op til gasleverandøren at justere på sin del af a conto-afregningen ud fra det nye forventede årsforbrug, skriver Evida, der minder om, deres opgave er at distribuere gassen frem til forbrugeren, og at prisen for det er en fast tarif pr. kubikmeter. Og at det - med de aktuelle gaspriser - kun er fem-otte procent af regningen, der udgøres af distribution, mens selve gassen udgør 60-65%. Og at det derfor er gasleverandøren, som sælger og afregner, kunderne skal kontakte, hvis den store del af a conto-regningen ønskes nedsat.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: