Hvad sagde jeg: Løkkes 5000 job findes ikke

Skatteminister erkender nu, at de 5000 jobs, Lars Løkke lovede boligjobordningen ville skaffe, er grebet ud af luften. nationens! Buggi W havde det på fornemmelsen

- Man kunne have brugt pengene anderledes og bedre og skabt flere jobs.

- Vi sætter valgløftet over det faktum, at man godt kunne have skabt jobsene billigere.

Lovede 5000 jobs, men...
Sådan siger skatteminister Karsten Lauritzen fra Venstre til tv2. dk om den boligjobordning med 5000 medfølgende arbejdspladser Lars Løkke igennem hele foråret og valgkampen lovede at genindføre, hvis han blev statsminister.

Se også: Første aftale på plads: Løkke går uden om Samuelsen

Men det tal har ikke meget med virkeligheden at gøre, erkender V-regeringen nu, skriver Ritzau. På et samråd tirsdag slår skatteminister Karsten Laurtizen nemligst fast, at der er mangler ved tallet, som stammer fra Dansk Byggeri.

Tallet 5000 holder ikke fordi..
Problemet er, at Dansk Byggeri ikke tager højde for, at når danskerne eksempelvis bruger penge på nye vinduer under boligjobordningen, så er der måske ikke længere råd til familieturen i vandland. Med andre ord koster støtten til byggeriet job i andre sektorer.

Genindførelsen vil koste mere end end milliard kr, og på nationen! skriver Buggi W, at de penge ligeså godt kunne være smidt ud af vinduet:

Har sagt det tusinde gange
- Jeg har sagt det mindst tusind gange at den boligjob ordning er det samme som at smide pengene ud af vinduet.

- Der er ikke brug for det. Hvilke boligejere gider have andenrangs håndværkere? De bedste er allerede i arbejde.

- Virksomhederne skreg allerede under Thorning for faglært arbejdskraft. De var bange for at opsvinget gik dem forbi fordi de ikke kunne skaffe arbejdskraft. Og sådan er det over hele landet.

- Thorning lovede det at de skulle bedømmes på resultater. Og det er resultatet.

Se også: Løkke før valget: Der er 5000 job i boligjobordning

Kalder det bondefangeri
- Løkkes boligjobordning er hængekøje tænkning fjern fra virkeligheden, skriver Buggi og Falcon mener, at regeringen har taget vælgerne ved næsen:

- 'Dansk Byggeri har vurderet, at effekten var 5000 job. I Venstre har vi gjort opmærksom på det skøn, fordi vi er store tilhængere af boligjobordningen. Men at henvise til, at nogen mener noget, er ikke det samme som at lægge det til grund, siger Karsten Lauritzen.'

- Jo, når man bruger det som argument i en valgkamp er det!

- Vi andre kalder den slags bondefangeri og uvederhæftigt, skriver Falcon.

Hvad tror du?

Hvor mange ekstra jobs er der i at man kan trække 18.000 kroner på en håndværkerregning fra? Og hvad ville du gøre, hvis du fik en milliard til at skabe jobs?

 

310 kommentarer
Vis kommentarer