Hver dansker har i snit 186.000 i banken: Men hvorfor?

Vi har flere kontanter end nogensinde til at stå i banken. I alt 770 milliarder kroner, eller 185.000 kroner per voksen dansker i gennemsnit, viser nye tal fra Nationalbanken. Hvor meget har du?

- Jeg får aldrig så stor en opsparing, men jeg har en lille opsparing til uforudsete regninger som f.eks den tandlægeregning på 4300 kr, jeg lige har fået smidt i hovedet.

Sådan skriver Stine S på Politikens Facebookside i en kommentar til nye tal fra Nationalbanken, der viser, at der lige nu står 770 milliarder kroner på danskernes bankbøger.

Jeg har ikke råd til at investere
Det er rekord, og flere økonomer minder om, at det ville være klogere at investere, da pengene reelt taber værdi pga inflation, når de står i banken. Men det råd kan Stine ikke bruge til noget:

- Hvis jeg investerede min lille opsparing, ville jeg ikke have råd til den slags, skriver Stine og Finn P er enig:

- Vrøvl, så kan man betale kontant ved større udgifter og skal ikke stå og tigge om et forbrugslån i banken til 10-15% rente...., skriver Finn.

Hvad har du på din bankbog - og hvorfor?

Lars K skriver f.ex., at han sparer op fordi regeringen gør det mere og mere usikkert at være dansker.

- Hvis man pludselig står uden job, så er man prisgivet i et system, hvor folk på kontanthjælp bliver udråbt til snydere, mens alle venner af Panama går fri, fordi 'de holder hjulene i gang' (nej, de er ved at afmontere dem).

Gennemsnittet er meget misvisende
- Så er det sgu da meget fornuftigt, at have nogle penge i banken til en usikker periode i stedet for at investere dem i ting - 'rådgivet' af bankernes sælgere - hvor de kan forsvinde som dug for solen, fordi aktierne er ren og skær gambling, mens Thomas HH peger på, at de 185.000, hver dansker i gennemsnit har på kontoen, er meget skævt fordelt:

- En del voksne danskere har en masse penge, og en del har nærmest ingenting.
- Gennemsnittet er meget misvisende, skriver Thomas.

Men hvad mener du om 770 milliarder på bankkontonen? 

 

153 kommentarer
Vis kommentarer