Hver tredje kollega er komplet overflødig

Anders Samuelsens indspark i løndebatten handlede om færre folketingsmedlemmer. God ide, synes langt de fleste læsere

- Lad os nu nøjes med de ca. 100 medlemmer i folketinget, de resterende 79 sidder der kun fordi de ikke kan begå sig på det danske arbejdsmarked.

- Nu vil man selvfølgelig råbe og skrige fra de 'frasorterede', men det er jo ret kendt at sandheden altid er ilde hørt og i allerhøjeste grad i et folketing som rettelig burde jævnes med jorden, -grundet ineffektivitet!

Polfoto: Mads Nissen. Dansk politik - 6. jan. 2016 - kl. 14:18 Samuelsen: Giv politikere en million i løn

Fyr halvdelen af medlemmerne
Sådan skriver i en af de cirka 1000 kommentarer Liberal Alliances formand Anders Samuelsens forslag om at reducere antallet af folketingsmedlemmer - mens MF-honoraret sættes op til en million fra de cirka 700000, den ligger på i dag. Og i en afstemning som lige omkring 14.000 læsere har deltaget i, svarer 50 procent at Folketinger burde have 99 medlemmer, 20 procent af 139 medlemmer er nok. Kun 25 procent synes der er brug for 179, som i dag:

- 89 medlemmer til den nuværende løn uden skattefrie tillæg - kun relevante udgifter refunderes inddrag alle transportkort - taxa fly bus - indbetal 17 % af årsløn til en pensionskonto som MF har i forvejen indfør 220 mødedage om året, med mødepligt! - Normalisering, skriver Bent H., mens Steffen er mere betænkelig:

Lønnen er allerede for høj
- Jeg tror, den kære Hr. Savsmuldsen har forregnet sig.

- I forvejen består over-befolkningstinget af taburetklæbere, som i iver efter stemmekvæg sælger skindet før bjørnen er skudt konstant og hele tiden.

- En højere løn og færre politikere vil blot resultere i en koncentration af magtbegærlige og grådige politikere, som har mere travlt med at 'spidse albuerne' end at føre realpolitik.

- Derimod, dygtige politikere, der ikke blot ser politik som indtægtskilde, men brænder for det, kan ikke lokkes mere med ussel mammon.

- Desværre er disse efterhånden værfet godt og grundigt ud af Borgen, idét de eksisterende fyrstelige lønninger og pensionsordninger allerede nu er super tillokkende for dårlige politikere, der var for dårlige til at begå sig i erhvervslivet og derfor flokkes om truget med spidse albuer og forlorne tilbud til vælgerne, skriver Steffen.

Hvad tror du? Hvor mange MF'ere ville kunne tjene cirka 700.000 i det private - altså ikke det offentlige?

 

65 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere