Hvis folk er angste for min hund må de gå til psykolog

Kender du en hundeejer, der skal lære lidt om at tage hensyn? Så er der ti gode råd her

- Jeg sørger for, at mine hunde aldrig generer nogle, løber hen til nogle.

- Men folks angst for hunde - det er deres ansvar og de må gå til en psykolog, hvis de er så angste, at de ikke kan passere en hund, der overhovedet ikke generer dem eller kontakter dem.

Sådan skriver Søs D i en af de kommentarer, kampagnen 'Hund med hensyn - 10 gode råd til den hensynsfulde hundeejer' har fået i dag.

Fokus på den anden ende af snoren
Kampagnen - som er blevet til på initiativ af DSKVE (Dansk Selskab for Klinisk Veterinær Etologi) i samarbejde med Den Danske Dyrlægeforening, Sektion for Hund, Kat og Smådyr - skal  være med til at skabe en holdningsændring hos hundeejerne:

En omstrejfende hund bed denne rå ihjel i Mattrup, Klovborg i foråret. Den slags vil danske jægere meget gerne undgå, og beder om lov til at skyde de skyldige strejfere - efter behørige advarsler og accept fra politiet. Skal de ha' lov til det? (Foto: Theis Dahm) nationen Strejfende hund dræber Bambis mor: Jægere vil skyde hunden

Hundeejeres uvidenhed skaber problemer
-  Det er vores opfattelse, at mange af de problemer, som blandt andet har ledt til den omdiskuterede hundelov, skyldes manglende omtanke eller uvidenhed, når man som hundeejer færdes med sin hund i 'det offentlige rum', skriver kampagne-bagmændene, og opfordrer til at hundeejere læser de 10 gode råd - og eventuelt får professionel hjælp, hvis der er nogle færdigheder, man mangler som hundeejer.

- En super god ide.

- Der er nemlig mange, der godt kunne trænge til at kende deres hund bedre, skriver Jette på Facebook-siden, men hvad mener du?

Kender du en hundeejer, der lige skal tjekke de gode råd? Eller synes du generelt, at hunde har ejere, der har helt styr på dem?

 

0 kommentarer
Vis kommentarer