Hvorfor er min troværdighed i bund? Folketings-politiker undrer sig

Jeg mener i al beskedenhed at jeg havde troværdighed med mig ind på Christiansborg, skriver Leif Mikkelsen fra Liberal Alliance om en måling, der viser at politikere - sammen med bilhandlere og journalister - skraber troværdighedsbunden.

- Jeg undrer mig lidt over, hvad der sker i det hus (Christiansborg red)?

Sådan skriver Liberal Alliances Leif Mikkelsen i et læserbrev på mja.dk, der handler om borgernes syn på forskelige faggruppers troværdighed.

Jeg havde troværdighed med mig ind på Christiansborg
Leif ligger - ligesom de 178 andre MF'ere, de 205 regionspolitikere og de 2555 kommunalbestyrelsesmedlemmer helt i bund, hvis man skal tro troværdighedslisten for 2017. Og det undrer den liberale politiker sig over:

- Efter at have tilbragt det meste af mit liv i det frivillige forenings arbejde, hvor jeg mener at have oppebåret en del troværdighed.

- Ja som frivillig leder 'lever' man faktisk af, at andre har tillid til dig som person.

- Jeg mener i al beskedenhed at jeg havde en sådan troværdighed med mig ind på Christiansborg, og hvor jeg fortsat er bærer af værdier som ordholdenhed, tillid og respekt for andre, - kort sagt, at en aftale er en aftale.

Hvorfor havner jeg så i bunden hvad angår troværdighed?
- Hvorfor er det så, at jeg nu er i den pulje der ligger i bund hvad troværdighed angår? Jeg har faktisk ikke ændret mig, skriver Leif, der peger på at bilhandlere og journalister scorer næsten ligeså lavt som de folkevalgte. Og at de mange - næsten ligeså utroværdige journalister, der arbejder på Christiansborg - er en del af forklaringen, da har fokus på 'konflikten', og ikke 'det samarbejdende folkestyre'.

Problemet skal til debat
Der er endnu ingen, der har skrevet kommentarer til læserbrevet på MJA.dk, men Leif Mikkelsen mener at målingen skal tages alvorligt, og at der skal gøres noget.

- Vort demokratiske folkestyre har fortjent bedre.

- Jeg vil sætte problemet til debat på Folkemødet på Bornholm, slutter brevet, men nationen! er jo helt fortrinligt sted til at debattere, så hvad er dit bud på, at politikere ligger i bund, når det handler om troværdighed.

Og har du et bud på, hvad der skal gøres?

 

158 kommentarer
Vis kommentarer