Annonce:
Annonce:

I 50 år er Niels kommet på stranden med sin hund: Nu er der elektrisk hegn

De grønbrogede frøer skal have det godt, og derfor er der sat elektrisk hegn op ved en strand i Næstved. Det er Niels og hunden Vinner ret kede af

Vinner er Niels' fjerde hund, og de har alle nydt turene til Stenbæksholm.
Vinner er Niels' fjerde hund, og de har alle nydt turene til Stenbæksholm.
Annonce:
Følg nationen!

- Jeg er kommet ude ved stranden og engarealerne ved Stenbæksholm, der går ud hvor kanalen og fjorden mødes, i 50 år.

- Og der har aldrig været spærret af helt ud i sivkanten.

Plejer altid at tage en dukkert efter cykelturen
Sådan indleder Niels P og hunden Vinner et brev til nationen! om det nye elektriske hegn, der ødelægger den morgentur, de to ellers plejer at hygge sig med. Og Niels tror ikke at han og Vinner er de eneste, der ærgrer sig over at adgangen til vandet nu er spærret, og derfor vil han gerne have lidt debat om sagen. Hans brev - som Næstved kommune svarer på nedenfor - fortsætter derfor således:

- Der kommer mange ud på den lille vendeplads og parkeringsplads og lufter deres hunde med en tur i vandet, samt flere kommer af og til ud med kajakker på taget af bilen og bærer ned og sætter i vandet.

- Men nu spærrer de af helt ned til hvor vandet.

 

Annonce:

Nu har min hund det svært
- Det er et elektrisk hegn, og begrundelsen er, at området skal lejes ud som fold og dyrene skal kunne gå i skygge for solen.

- Min hund Vinner, der altid afslutter vores cykeltur på 5 km med en dukkert har fået det svært nu, skriver Niels, og i det svar fra kommunen som nationen! har modtaget mandag, er der en lille udstrakt hånd:

- Når Vinner har fået lidt mindre plads ved Stenbæksholm, er det fordi, vi gør noget godt for et andet dyr, nemlig den grønbrogede tudse.

De grønbrogede tudser skal være glade
- Som et led i Natura 2000 har vi udsat grønbrogede tudser i nogle vandhuller, og det viser sig, at tudserne er gladest, når vandhullerne bliver afgræsset af kreaturer.

 

- Derfor skal der sættes kreaturer ud på engarealet, der kan afgræsse vandhullerne og på den måde glæde tudserne - og det er derfor, at der er sat hegn op.

Annonce:

Vi kigger på om en stolpe står uheldigt
- Hvis en enkelt af stolperne er sat lidt uheldigt, vil vi gerne kigge på det, men det er vigtigt, at der er skygge til kreaturerne, og de eneste træer på arealet står tæt på stranden, så dem har vi forsøgt at hegne med ind i folden.

- Man kan fortsat færdes langs kysten, som man hele tiden har kunnet, og Niels P. og Vinner må stadig gerne gå tur på engen, så længe Vinner er i snor.

Naturen vinder i sidste ende
- Og ellers er der rig mulighed for badning ved shelter-pladsen lige ved udløbet af kanalen og på den anden side ved golfbanen.

- Så det kan umiddelbart se ud som om Vinner taber, men i sidste ende er det naturen, der vinder. lyder det fra kommunen, men hvad tror du?

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: