Ida Auken indrømmer kæmpefejl: Dansk Folkeparti havde ret i flere ting

Det er nogle vigtige diskussioner, Dansk Folkeparti har rejst, siger Ida Auken, der også erkender, at partiet har haft ret i flere ting.

For lidt mere end tre år siden var hun SF'er. Så skiftede hun til Radikale, og nu giver Ida Auken Dansk Folkeparti ret i 'flere ting'. Arkivfoto: Jens Dresling
For lidt mere end tre år siden var hun SF'er. Så skiftede hun til Radikale, og nu giver Ida Auken Dansk Folkeparti ret i 'flere ting'. Arkivfoto: Jens Dresling
Følg nationen!

- Hun har da aldrig lyttet til folket før!

- Mangler hun omtale!

Sådan skriver Inge-Lise M i en kommentar på Kristeligt-Dagblads Facebook-profil til et interview med den nu radikale politiker Ida Auken, der udgiver bogen 'Dansk' i morgen.

En kæmpefejl
Politikeren, der var SF'er indtil hun skiftede parti for tre år siden, indrømmer nu, at hun og andre på centrum-venstre-fløjen tog fejl i spørgsmål om bl.a. danskhed og dansk identitet. Og at hun burde have taget del i den debat, som særligt Dansk Folkeparti har rejst i mange år:

- Det er en kæmpe fejl.

- Dels fordi det er nogle vigtige diskussioner, Dansk Folkeparti har rejst, dels fordi de jo også har haft ret i flere ting, siger Auken til avisen, hvor hun også fortæller, at hun i 2008 mente, at hun havde mere til fælles med de tyske og internationale studerende, hun boede sammen med i Berlin, end hun havde med landmanden i Sønderjylland:

- Siden har jeg fundet ud af, at det er forkert.

Har Ida Auken haft en åbenbaring?
- For hvordan skal man kunne holde sammen på et land, hvis man ikke synes, at der er et fællesskab på tværs af vilkår og politiske holdninger, siger Auken til de fleste af Kristeligt-Dagblads Facebook-debattørers begejstring:

- Hvad i himlens navn er der fat med Ida Auken, har hun haft en åbenbaring, skriver Birgitte V og Jan B har denne kommentar:

- Den optimistiske kommentar til Ida Aukens markante holdningsændring er, at hun kan have haft en åbenbaring og være kommet til fornuft.
- Mirakler sker.

Eller indretter hun bare sine holdninger efter flertallet?
- Den pessimistiske og vistnok desværre mere jordnære tolkning af holdningsskiftet er, at hun - ligesom en meget stor del af politikerne - er opportunist og indretter sine holdninger efter, hvor de fleste stemmer befinder sig, skriver Jan.

Efter to besøg i virkeligheden: Morten Østergaard skifter politik

For halvanden måned siden erkendte Ida Aukens partifælle Morten Østergaard, at partiet tog fejl, da bandepakkenn var til afstemning i Folketinget. Dengang stemte radikale nemlig nej.

- Jeg tog fejl, da jeg ikke støttede regeringens bande-pakke. Politiet er glade for redskaberne.

- De fortalte mig, at den har pillet glorien af livet i og omkring banderne. Det tager jeg til mig.

Smid de karrierekriminelle ud af vores kvarter
- Og i både Bazar Vest i Gellerup og på Bøgetorvet i Vollsmose fik jeg samme klare opfordring: Giv politiet flere muligheder for at få smidt de koldblodige karrierekriminelle i fængsel og ud af vores kvarter, skrev Morten Østergaard i februar, men hvad tænker du?

Der er i dag ni radikale medlemmer af Folketinget. Tror du, der er flere eller færre, efter næste valg? 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+