Annonce:
Annonce:

Idioter: Hvis cykelhjelm bliver lovpligtig, så dropper jeg cyklen

7 hjernespecialister prøver at overbevise Politikens læsere om at det skal være forbudt at cykle uden hjelm - og kalder det idioti, at lade hjelmen ligge.

Vil du bruge din cykel mindre, hvis det blev lovpligtigt at bruge hjelm? Arkivfoto: Claus Bonnerup og Erik Egvad Petersen
Vil du bruge din cykel mindre, hvis det blev lovpligtigt at bruge hjelm? Arkivfoto: Claus Bonnerup og Erik Egvad Petersen
Annonce:
Følg nationen!

- Tjah...

- Der er en god grund til at de, der kigger på det (et forbud mod at cykle uden cykelhjelm red. ) fra et overordnet perspektiv, fraråder det.

- Erfaringer alle steder fra viser, at folk stiller cyklen og tager bilen, når cykelhjelm bliver et krav. Det i sig selv går ud over folkesundheden.

Gåhjelm - så er vi sikre
- Derudover gør det sikkerheden for cyklister værre, hver gang en cyklist vælger at tage bilen i stedet.

- Der vil antageligt være lige så meget cykelsikkerhed at hente ved at kræve at bilister har cykelhjelm på, da det tilsvarende ville flytte folk over på cyklen.

- Og der vil antageligt være mere personsikkerhed at hente ved at indføre påbud om gåhjelm.

Annonce:

Man ligner en idiot med cykelhjelm
Sådan skriver Tobias H. i en af de 40 kommentarer, et indlæg fra syv hjernespecialister om lovpligtig cykelhjelm har fået på politiken.dk. I indlægget kan man bl. a læse, at vi kan redde 5 til 10 liv  og undgå 800 hovedskader, hvis alle danskere cykler med hjelm. Og at forfatterne, som til daglig arbejder med at hjælpe mennesker, der har været udsat for alvorlige ulykker og efterfølgende svære hjerneskader, mener at den seneste tids karikaturlignende debat i tv og på de sociale medier om brugen af cykelhjelm, har været meget frustrerende:

- En af de dumsmarte bemærkninger, der er blevet fremført, er, at man ligner en idiot med cykelhjelm.

Men det er idioti ikke at bruge cykelhjelm
- Men ligner det ikke nærmere idioti ikke at bruge cykelhjelm? Ligner man også en idiot, når man bruger sikkerhedssele, og når en motorcyklist eller en rytter rider med hjelm, spørger forfatterne, men skal man tro de net-kommentarer, der har fået flest likes fra andre politiken.dk-læsere, er svaret nej:

- Selvfølgelig skal det IKKE være lovpligtigt at køre med cykelhjelm.

Jeg gider ikke cykle med hjelm
- Jeg ville være den første til at stille cyklen, hvis det blev påbudt at bære hjelm, og jeg er sikker på, jeg er én ud af mange!

Annonce:

- Den slags 'missionerende' fremstød forsøger altid at tage hver mand som gidsel. Friheden og ansvaret tilhører den enkelte, skriver Birger H og Mik S. kommer i sin kommentar med en forklaring på, hvorfor en hjelmlov fører til færre hovedskader:

Klart der er færre skader
- Hvis folk holder op med at cykle pgr. et påbud, er det klart at hovedskaderne formindskes.

- Til gengæld øges antallet af dødsfald, forårsaget af fysisk inaktivitet, som er en lang, lang større dødsårsag, skriver Mik.

Men hvad med dig? Vil du cykle mindre, hvis det bliver forbudt at cykle uden hjelm?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: