IKEA-skilt gjorde hende ulykkelig: Nævner ikke homoseksuelle

Man kan ikke forudsætte, at familier består af en mor og en far - nogen har to mødre eller to fædre, siger svenske Beatrice, og det får nu IKEA til at rette ind

- Jeg bliver krænket over, at de nu fjerner de skilte.

- Vi er mand, kvinde og børn og nu føler vi os vældig meget udenfor.

'Mere plads til dig, mor og far i familehjørnet'
Sådan skriver Frida S. i en af de mere end 3000 kommentarer svenske Expressens artikel om et krænkende IKEA-skilt har fået.

Skiltet, som indtil weekenden hang i IKEAs restaurant-afdelinger, fortæller nemlig at, 'Der er mere plads mellem bordene til dig, mor og far i familiehjørnet'. Og det var så krænkende over for familier, der ikke består af en mor og far, at Beatrice klagede til IKEA Sverige:

Vi har formuleret os uheldigt
- Man kan ikke forudsætte, at familier består af en mor og en far - nogen har to mødre eller to fædre, siger Beatrice til Expressen, og det får IKEA til at rette ind

- Vi på Ikea respekterer alle mennesker, og vi vil gerne have at alle føler sig velkomne.

- I det her tilfælde har vi formuleret og uheldigt på et skilt, og det er nu taget ned, siger Per Henning, pressekontakt for Ikea i Sverige til Expressen, men skal man tro antallet af likes på den kritiske Fridas kommentar - 5331 - så er IKEAs beslutning ikke blevet modtaget helt så positivt, som den var tænkt. På IKEAs facebook skriver Ramona Fransson f.ex.:

Vi kan ikke fjerne alt der krænker
- Beklageligt at i tager det skilt ned, for vi kan ikke blive ved med at fjerne alt som forstyrrer eller krænker

- Jeg er en af de hundredetusindevis ufrivilligt barløse, og skal vi skrige i falset, når vi  ser billeder af mor, barn og far, barn?

- Nej, samfundet ser ud som det gør, og vi kan ikke tapetsere alle restauranter med alle former, der tager hensyn til hvordan børn har det i dag, skrver Ramona, men hvad mener du?

Bliver du provokeret af et skilt med formuleringen 'Mere plads mellem bordene til dig, din mor og far i familehjørnet?

Og nu er vi ved krænkede svenskere - nationen Kvinde anmelder herretoilet for diskrimination

 

 

 

 

 

202 kommentarer
Vis kommentarer