Ikke min fejl: Fik 22.564 i kontanthjælp i februar - sku' have haft 11.422

Karin er havnet i økonomiske problemer, fordi hun fik kontanthjælp udbetalt d. 2. februar og d. 28. februar. Udbetaling Danmark kalder det en ærgerlig situation, men kan ikke gøre noget

Noget gik galt, så Karin fik 2 udbetalinger i februar. Det koster hende nu 1000 kr i boligsikring. Arkivfoto: Lærke Posselt
Noget gik galt, så Karin fik 2 udbetalinger i februar. Det koster hende nu 1000 kr i boligsikring. Arkivfoto: Lærke Posselt
Følg nationen!

- Jeg er sygeplejerske, og faldt i en bus d. 23. oktober sidste år, og knuste et stykke af min skulder.
- Jeg fik tilkendt kontanthjælp og søgte boligsikring. Boligsikringen blev beregnet til cirka 1000 kr om måneden.

- I forgårs fik jeg så brev om, at jeg havde haft for stor en indtægt i februar måned, og derfor ikke får boligsikring udbetalt i april.

Jeg får ingen boligsikring
- Jeg kontaktede straks Udbetaling Danmark, som oplyste mig om, at fordi min kontanthjælp for januar blev udbetalt d. 2. februar, og ikke d. 31. januar, som ellers vanligt, havde jeg for stor en indtægt i februar, idet jeg også fik udbetalt kontanthjælp d. 28. februar.

- Udbetaling Danmark må ikke rette problemet, og kommunen siger, de har fået at vide, at de ikke må tilrette datoen. Altså bare ærgerligt. Jeg får ingen boligsikring.

Sådan indleder Karin H et brev til nationen! om den ærgerlige situation hun er havnet i, fordi hendes kontanthjælp er gået ind på kontoen to gange i den samme kalender-måned. Karin har ikke meget at rutte med i forvejen, og så 1000 kr mindre er noget hun absolut kan mærke. Og derfor beder hun nu om gode råd fra andre, der måske har været i samme situation. Karins brev - som du fgerne må dele til folk, der kender til at modtage boligsikring - fortsætter nemlig således:

Det er ikke min fejl - nu har jeg kun 1350 kr tilbage
- Det er ikke min fejl, at kontanthjælpen er kørt lidt sent, og derfor er det jo fuldstændig urimeligt, at jeg ikke får mine tilkendte penge, fordi min kontanthjælp for januar blev udbetalt d. 2. februar, og ikke d. 31. januar.

- Dette sker åbenbart over hele landet. Det går jo ikke. Jeg kalder det bedrageri.

- Jeg har 1350 kr tilbage, når jeg har betalt min husleje og telefonregning af kontanthjælpen. Det må være en ommer, skriver Karin, og i det svar, nationen! har fået fra Udbetaling Danmark, er der ikke meget hjælp at hente:

Direktør i Udbetaling Danmark: Ærgerlig situation
- Det er en virkelig ærgerlig situation borgeren er havnet i.

- Den opstår, fordi vi ifølge loven skal bruge SKATs oplysninger om den månedlige husstandsindkomst i den pågældende måned, som vi  skal beregne boligstøtte til.

- Det har Ankestyrelsen afgjort, så selvom vi gerne ville hjælpe borgeren, kan vi ikke gøre det.

Men ikke noget stort landsdækkende problem
- Jeg kan dog ikke genkende, at det er et meget stort landsdækkende problem.

- Vi har hørt om lignende sager, men vi fører ikke særskilt statistik over den type henvendelser, så jeg kan ikke sige nøjagtigt, hvor mange der har oplevet situationen, skriver Per Nielsen, der er centerdirektør i Udbetaling Danmark, men hvad siger du og har du et godt råd til Karin?

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+