Ikke-vestlig indvandring er en gigantisk udgift: Velkommen Mustafa

Mattias Tesfaye synes 5000 nye indvandrere fra ikke-vestlige lande om året er nok. I bogen 'Velkommen Mustafa' forklarer han hvorfor det nuværende antal (cirka 15000 i 2015) er for mange.

Vi undervurderer nogle gange, hvor meget de religiøse argumenter fylder for folk, der taler flydende dansk, og som ellers er fornuftige mennesker og lægger afstand til terror, siger Mathias Tesfaye, der vil have maks 5000 flygtninge og indvandrere fra ikke-vestlige lande pr. år. Foto: Jens Dresling
Vi undervurderer nogle gange, hvor meget de religiøse argumenter fylder for folk, der taler flydende dansk, og som ellers er fornuftige mennesker og lægger afstand til terror, siger Mathias Tesfaye, der vil have maks 5000 flygtninge og indvandrere fra ikke-vestlige lande pr. år. Foto: Jens Dresling

- Socialdemokratiet skal have stor ros for deres helt nødvendige tilpasning af udlændingepolitikken til den virkelige virkelighed og ikke en fastholden til en tænkt, idealiseret og verdensfjern en af slagsen.

- Og det er en fornøjelse at læse Mattias Tesfayes velargumenterede holdninger her.

 

Sådan skriver politiken.dk-debattøren Svend W. i den pt. mest populære kommentar, der er skrevet om interviewet med socialdemokraten Mattias Tesfaye, der udgiver bogen 'Velkommen Mustafa' i denne uge.

Ikke-vestlige indvandring er en kæmpe gigantisk udgift
Mattias, der har skrevet om indvandring før - bl. a. i klummen  'Brune Pia': Luk grænsen for østarbejdere - fortæller bl.a. til Politiken, at indvandringen fra ikkevestlige lande ikke hjælper en pind på manglen på arbejdskraft: Tværtimod øger indvandringen behovet for arbejdskraft, fordi det øger andelen af borgere på overførselsindkomst. Og derfor forestiller han sig en indvandrindskvote på 5000 personer:

Se også: Succes: 7 nyansatte sagsbehandlere fik 12 personer i arbejde på et år

Vi kan ikke fortsætte som nu
- 5.000 er trods alt en promille af befolkningen – hvert år.

- Vi kan ikke som nu fortsætte med, at en stigende andel af de mennesker, der bor i Danmark, har rødder i ikkevestlige lande.

- Hvis der er givet 6.000 opholdstilladelser det ene år, burde der ringe en klokke på Christiansborg, som får os til at sørge for, at der så kun bliver 4.000 det næste år, siger Tesfaye, der mener, at det taget mindst en generation, før de ikke-vestlige indvandrere har en beskæftigelsesfrekvens som gennemsnittet af befolkningen:

- Vi skal holde op med at bilde nogen ind, at det en indtægtsforretning.

En ren Naser Khader
- Det er en tværtimod en kæmpe, gigantisk udgift, der bliver taget lige op af lommen på nye motorveje, bedre ældrepleje, bedre daginstitutioner osv, lyder det fra politikeren, der altså får ros på Politikens egen side, men kritik på Politikens Facebook:

- Altid en noget spøjs oplevelse at læse om en, der i bund og grund synes at have glemt, at han selv er inkluderet i den gruppe, han er så ekskluderende overfor. 
- En ren Naser Khader, skriver Vibeke G i den pt. mest populære kommentar her:

Men hvad mener du? Er det fornuftigt med en indvandringskvote på 5000 personer fra ikke-vestlige lande?
(I 2015 blev ifølge seneste årsstatistik der givet cirka 10000 asyltilladelser og cirka 8.000 familiesammenføringstilladelser til folk fra ikke-vestlige lande)

 

Er det en god ide at indføre en maks-kvote på 5000 indvandrere fra ikke-vestlige lande pr. år?

Se resultat

Er det en god ide at indføre en maks-kvote på 5000 indvandrere fra ikke-vestlige lande pr. år?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 Vi undervurderer nogle gange, hvor meget de religiøse argumenter fylder for folk, der taler flydende dansk, og som ellers er fornuftige mennesker og lægger afstand til terror, siger Mathias Tesfaye, der vil have maks 5000 flygtninge og indvandrere fra ikke-vestlige lande pr. år. Foto: Jens Dresling
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen