Inden du brokker dig: Tak Halime for spark mod omskæring

I weekenden vedtog SF at arbejde for en aldersgrænse før man kan blive omskåret. Det glæder omskæringsmodstander Morten Frisch

SF'eren Halime Oguz - som selv er muslim - har skrevet kritisk om omskæring, og det skal hun roses for, mener Morten Frisch. (Foto: Halimes Facebook)
SF'eren Halime Oguz - som selv er muslim - har skrevet kritisk om omskæring, og det skal hun roses for, mener Morten Frisch. (Foto: Halimes Facebook)

- Indrømmet, jeg havde naturligvis håbet på en endnu klarere udmelding imod børneomskæring.

- Men folkesocialisternes formuleringsmæssige kompromis er og bliver en delsejr og et vigtigt signal om, hvilken vej partiet ønsker at gå.

Mennesker skal bestemme over egen krop
Sådan skriver omskæringsmodstander Morten Frisch på sin Facebook om den 'umisforståelige udtalelse om emnet' SF vedtog på weekendens landsmøde. Konkret besluttede et stort flertal af SF'erne at de skal:

- Sikre menneskers ret til at bestemme over egen krop.

- Derfor vil SF gå i dialog med de forskellige religiøse samfund og arbejde for en minimumsalder for drengeomskæring, og Morten Frisch - der for halvanden måned siden skabte heftig debat med et blodigt omskæringsfoto - glæder sig:

Foto fra Facebook nationen Lagde dette foto på Facebook: Du er da besat af små tissemænd

Brokkere vil kalde det ukonkret, men....
- Inden folk, der som jeg selv virkelig ønsker konkret handling frem for mere udsigtsløs snak, brokker sig over, at SF-udmeldingen er for ukonkret, så er det vigtigt at holde fast i - og rose SF for - at endemålet nu er entydigt udpeget:

- Omskæring skal være et personligt valg.

- Mange SFere har knoklet for denne delsejr, og det vil måske af nogle føles unfair, når jeg nu fremhæver nogle få.

SF's vil arbejde aktivt for en minimumsalder for omskæring af drenge. Dansk politik SF rykker sig en smule i forhuds-debat

Drengene kan aldrig få deres forhud tilbage
- Varmt tak til det nyvalgte SF-landsledelsesmedlem Halime Oguz for et fænomenalt debatskabende og klokkeklart indspark imod børneomskæring i Berlingske forleden, skriver Morten Frisch.

Halime - der fik 340 likes og 146 rosende kommentarer for sit indspark - skrev bl.a:

- Med en omskæring af et drengebarn foretages der et indgreb, der ikke kan stilles tilbage, dvs., at drengebarnet ikke kan reetablere det amputerede væv, ej heller hvis det skulle vælge at konvertere til en anden religion, skrev Halime i Berlingske Tidende.

Men hvad mener du? Skal SF have ros for deres vedtagelse?

 

26 kommentarer
Vis kommentarer