Ingen læger gider have klinik i Vollmose

Mange  ældre og gangbesværede ville blive ekstremt glade for en læge i Vollsmose, så de ikke skal have en taxa for at komme til lægen, siger beboerformand til DR Fyn, men ingen læger har meldt sig

Man skulle have gjort det mere attraktivt, siger beboerformand Bjarne A til DR Fyn, om at Vollsmose - trods ihærdig indsats fra politikerne - ikke har en lægeklinik. Arkivfoto: Finn Frandsen
Man skulle have gjort det mere attraktivt, siger beboerformand Bjarne A til DR Fyn, om at Vollsmose - trods ihærdig indsats fra politikerne - ikke har en lægeklinik. Arkivfoto: Finn Frandsen

- Når man hører om hvordan politiet bliver behandlet, kan man godt forstå at en læge nødigt vil arbejde i sådan en ghetto.

Sådan skriver Susanne R i den p.t. mest populære kommentar, der er skrevet på DR Nyheders Facebook-side (63 likes) om lægeproblemet i boligområdet Vollsmose ved Odense.

Man skal faktisk uden for Odense
To års indsats fra regionen og kommunen for at få en eller to læger til at åbne en klinik, så de omkring 10.000 beboere kunne slippe for at tage ud af området, når de skulle til lægen, er nemlig endt i ingenting.

Og derfor bliver den årlige million kroner, Odense Kommune har afsat fra Sundhedspuljerne til lægeklinikken i Vollsmose, nu prioriteret nu til andre indsatser, skriver DR Fyn, der også har talt med Bjarne A. der beboerformand i området Fyrreparken i bydelen.
Og Bjarne er ikke tilfreds med situationen:

Chokerende: Ingen skal tvinge læger til at arbejde på Fyn

Det kan ikke være rigtigt
- Du skal faktisk uden for Odense for at finde en læge, og det kan godt blive lidt problematisk.

- Det kan ikke være rigtigt i en storby som Odense, siger han til DR Fyn, og ser man på en af de andre kommentarer i DR's kommentarspor, så har Jette M. noget der ligner et bud på en løsning:

- Hvis man har afgivet et lægeløfte, så er man læge for alle, skriver Jette.

Mette Frederiksen i 2018: Unge læger skal bidrage
For halvandet år siden foreslog Mette Frederiksen l Jyllands-Posten, at man afhjalp lægemangel i hårds ramte områder i landet med en form for 'tjenestepligt':

Socialdemokratiet vil tvinge unge læger til at praktisere

- Der er katastrofal mangel på praktiserende læger flere steder, og derfor er vi nødt til i en periode ekstraordinært at bede unge læger give et ekstra bidrag, sagde den daværende S-formand og nuværende statsminister.

Hvad tænker du?