Ingen madpenge til Jannies ukrainere

Folketinget har bevilget penge, så kommunerne kan yde økonomisk støtte til folk, der har ukrainere boende privat. Men i Guldborgsund er kassen lukket - kommunen har nemlig besluttet, at ukrainerne hellere skal på centre.

Jannie - yderst til højre - mener, at de ukrainere, hun har boende nu, hurtigt kan lære at begå sig i samfundet og tale dansk. Jannies mor og datter vil nemlig  gerne lære dem dansk. Pt. taler de via en oversætter-app om alt muligt og føler sig trygge. Privatfoto
Jannie - yderst til højre - mener, at de ukrainere, hun har boende nu, hurtigt kan lære at begå sig i samfundet og tale dansk. Jannies mor og datter vil nemlig gerne lære dem dansk. Pt. taler de via en oversætter-app om alt muligt og føler sig trygge. Privatfoto
Følg nationen!

- Hej.

- Jeg har sammen med seks andre kørt nødhjælp til Polen og hentet 43 flygtninge med til Danmark.

- Lige nu huser jeg en mor med to børn og morens storesøster.

- De ankom 12 marts til Danmark.

De vil ikke på center
Sådan indleder Jannie et brev til Nationen! om de hundredtusindvis ukrainere, der er flygtet fra Putins bomber, den store frivillige indsats hun og mange andre danskere har ydet for at hjælpe, og de fine muligheder politikerne i Folketinget har givet for, at folk som Jannie kan få en økonomisk håndsrækning til bl.a. madpenge og ekstra udgifter i forbindelse med privat indkvartering af ukrainske flygtninge.

For to uger siden satte Folketingets Finansudvalg således 20 millioner kr. af til sådan en ’madpenge’-pulje. Og kommuner som Esbjerg og Sønderborg har bestemt, at private, der indkvarterer ukrainere, kan få 150-250 kr. pr. flygtning pr. døgn.

Ondt i røven: Får 200 kr. pr. ukrainer

 

Kommunen: Vi yder ikke økonomisk støtte
Jannies problem er bare, at hun ikke bor i Sønderborg eller Esbjerg, men i Guldborgsund. Hendes brev fortsætter derfor således:

- Jeg har ringet rundt i hele kommunen, og der er ingen hjælp at hente.

- Selvom der har været særlov og nu en lov, der giver mulighed for at hjælpe.

- De siger, at de ikke vil på et center, skriver Jannie, og Nationen! har spurgt Guldborgsund Kommune, om det er korrekt, at de ikke hjælper de borgere, der har ukrainere boende. Og det er det:

- Guldborgsund Kommune henviser til statens indkvarteringsmuligheder i asylansøgningsperioden, og vi yder derfor ikke økonomisk tilskud til privat indkvartering.

- Vi anbefaler derfor, at du hjælper eventuelle ukrainske borgere, som du har boende privat, videre til Udlændingestyrelsen, som står for indkvartering i asylansøgningsperioden, skriver Guldborgsund til Nationen!, og til Jannie skriver kommunen, at ukrainerne kan tage til Sandholmlejren eller den lokale skole i Nykøbing, der er indrettet som modtagecenter, men hvad tænker du?

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind