Internat melder hundeejer til politiet: Skal alligevel udlevere hundene

Tænker politiet mere på penge, end de tænker på dyrevelfærd?

De tolv små hunde var kun på internatet i 14 dage. Nu er de igen udleveret til ejeren. (Foto: Fyns Internat - Dyrenes Beskyttelse)
De tolv små hunde var kun på internatet i 14 dage. Nu er de igen udleveret til ejeren. (Foto: Fyns Internat - Dyrenes Beskyttelse)

-Er dyreværnsloven god nok? Er politiets jurister gode nok? Er politikerne overhovedet interesseret i dyrevelfærd? Eller handler det i bund og grund om økomomi?

- Jeg føler mig sat til vægs. Jeg føler at jeg i dag ikke har kunnet udføre mit arbejde godt nok og jeg har ikke lyst til at se mig selv i spejlet.

Sådan skriver Lene Frahm, der er indsatsleder på Fyns Internat - Dyrenes Beskyttelse i et opslag på facebook.

Hun raser over myndighedernes håndtering af en sag, hvor 12 hunde er leveret tilbage til deres ejer, selv om Dyrenes Beskyttelse har anmeldt ejeren for overtrædelse af dyreværnsloven.

- Politiet rykkede ud, fordi der stod 17 hunde i en bil foran et hospital. Ejeren var blevet hasteindlagt og hundene var blevet efterladt i bilen, siger Lena Frahm til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Hundene kommer så i pension, og da ejeren bliver udskrevet kommer 12 af dem ned til os, mens de sidste fem kommer med ejeren hjem.

- De 12 hunde er håndsky, bange og stressede små individer, og vi lægger rigtig mange timer i at arbejde med dem henover påsken. Både de ansatte og de frivillige.

- Jeg kan ikke forstå, at vi skal udlevere de 12 hunde, når sigtelsen er opretholdt, siger Lene Frahm til Ekstra Bladet
- Jeg kan ikke forstå, at vi skal udlevere de 12 hunde, når sigtelsen er opretholdt, siger Lene Frahm til Ekstra Bladet

Lena Frahm skriver i opslaget på facebook, at de små hunde begyndte at trives på internatet, men at politiet onsdag satte en stopper for det.

- Politiet kontaktede mig, og forklarede, at jeg skulle udlevere dem til ejeren igen. Ejeren kom og så blev hundene stuvet sammen i en lille bil, siger Lena Frahm til Ekstra Bladet.

- Ejeren har ikke kenneltilladelse, og det skal man have, når man har over fire voksne hunde. Nogle af hundene var ikke mærkede, og vi har også anmeldt ejeren for at overtræde dyreværnsloven.

- Alligevel skulle jeg udlevere hundene, selv om jeg overhovedet ikke har tillid til, at ejeren kan løfte opgaven.

- Det er som at få en mavepuster, og jeg føler virkelig at systemet svigter.

- Jeg tror, det at det et spørgsmål om kroner og ører. Regningen for hundenes ophold på internatet, sender vi jo til politiet.

Nykøbing Falsters Politi, der arbejder med sagen, ønsker ikke at udtale sig til Ekstra Bladet, men de bekræfter dog, at det er dem der skal betale for regningen for hundenes ophold på internatet.

19 kommentarer
Vis kommentarer