Investerer 750 mio: 70 nye arbejdspladser

Esbjerg kan se frem til nye arbejdspladser, når norske Quantafuel åbner en fabrik, der skal håndtere 80.000 tons plastaffald pr. år.

Amager Ressorucecenter ARC sender hver år 5000 tons genbrugsplast til Tyskand. Og betaler 2500 kr pr tons. Foto: ARC
Amager Ressorucecenter ARC sender hver år 5000 tons genbrugsplast til Tyskand. Og betaler 2500 kr pr tons. Foto: ARC

- Fremragende.

Sådan skriver Michael D i en kommentar på JydskeVestkysten,dk om de trekvart milliard kroner norske Quantafuel vil investere i en fabrik i Esbjerg.

En fabrik, der skal omdanne 80.000 tons affaldsplast til eksempelvis nafta, også kaldet råbenzin, der kan genbruges i plastindustrien. Hvert år.

Et udstillingsvindue
- Når fabrikken er færdig, vil den være et udstillingsvindue for vores førende teknologi inden for kemisk genanvendelse af plast til resten af ​​verden og sandsynligvis også tiltrække andre relaterede virksomheder, siger Erik Rynning, der er projektleder hos Quantafuel til avisen.

Betaler 2500 kr pr tons i dag
80.000 tons 'rykker en hel del' skriver Plastindustrien til nationen!, og ser man på de mængder plastaffald, Amager Ressourcer Center årligt håndterer fra borgere i kommunerne Dragør, Frederiksberg, Hvidovre, København og Tårnby, så lyder 80.000 tons af rigtig meget.

- Vi håndterer ca. 5.000 ton plastaffald årligt.

- 1.000 ton fra genbrugspladserne og ca. 4.000 ton via omlastning( fra husholdningerne).

- Plasten behandles efter udbud på tyske anlæg, oplyser ARC, der idag betaler cirka 2500 kr pr tons for at få plasten genbrugt i Tyskland.

Heftig debat om snavset syltetøjsglas: Otto fik fat i skraldemanden

Mange har knækket nakken
På papiret ligner Esbjerg-investeringen derfor en god forretning, men i kommentarsporet på jv.dk. er der også kritiske røster:

- Olie til plast - plast til olie.

- Mange firmaer har knækket nakken, skriver Stig T således, men hvad tænker du?