Inviterede 1. kl. på pølsehorn: Muslim sku' selv tage mad med

- Ville det ikke være bedre om I lavede alle pølsehornene med kylling? Så kunne alle spise samme slags mad, skrev en muslimsk mor til den mor, der arrangerede fødselsdagsfest med svinekødspølser. Hvordan tror du endte?

- Vi glæder os til at se ham.

- Jeg ved ikke om han spiser svinekød? Hvis ikke, må I meget gerne give ham en lille madpakke med, så vi ikke får givet ham noget han ikke må spise :-)

- Vi skal nemlig have pølsehorn.

Sådan skrev en mor til en dreng i 1. klasse til en anden mor til en dreng i 1. klasse forud for en fødselsdagsfest, der foregik i sidste uge. Fødselsdagsmoren havde sendt samme besked om at medbringe mad til den anden muslimske elev i klassen, for at undgå forviklinger.

Kan I ikke lave alle pølsehornene med kylling?
Men moren til den muslimske dreng blev så sur og chokeret over din besked, at hun skulle bruge et par dage på at formulere et svar:

- Ville det ikke være bedre om I lavede alle pølsehonene med kylling, og så var den sag klaret og alle kunne spise af den samme slags mad?

- Jeg synes, at det er meget upædagogisk at XXX som den eneste, skal medbringe sin egen mad til en børnefødselsdag?

Har aldrig været ude for noget lignende
- Jeg har aldrig været udsat for noget lignende og derfor vil jeg ikke udsætte min søn for den behandling, ender svaret med at lyde, og moren fortæller til nationen!, at hendes søn blev hjemme, og at gerne vil starte en debat:

- Jeg håber, at vi kan få en debat i gang og måske sikre, at andre ikke ender i samme problematik, skriver moren, der har ældre børn, der har aldrig er blevet bedt om, at tage mad med.

Hvad ville du have gjort?

Hvis du var arrangør mor?

Hvis du var muslimsk mor? 

 

 

1309 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere