Islamisk Trossamfund: Tid til at vise solidaritet med muslimer

Islamisk Trossamfund frygter at muslimer bliver de næste ofre, og beder politikerne om vise solidaritet

Imran Shah var søndag igennem til Ekstra Bladet TV-studie

- Det vil klæde politikerne også at vise deres solidaritet med alle herunder også muslimerne, der uden tvivl vil blive de næste ofre i deres almindelige hverdag.

- Derudover er det vigtigt – hvor utidigt det end måtte forekomme – at drøfte hvilke mekanismer, der har været til stede som katalysator for denne slags handlinger, da man ellers fra politisk side atter vil risikere at udstille ineffektivt ved at lave tiltag, der ingen reel effekt måtte have.

Imran Shah er talsmand for Islamisk Trossamfund, der er trætte af, at muslimer hele tiden skal tage afstand fra handlinger, som andre muslime begår. (Foto: Anthon Unger) nationen Islamisk Trossamfund: Tag afstand og bevis du er et fjols

Politikerne må tage det seriøst
Sådan skriver Det Islamiske Trossamfund i en pressemeddelelse om det angreb på debatmødet om ytringsfrihed og blasfemi i lørdags. Trossamfundet efterlyser en offentlig og reel analyse af de mekanismer, der får folk til at lave attentater som dem i Danmark og Frankrig, og beder politikerne om at vise seriøsitet. Og så opfordrer trossamfundet muslimer i Danmark til at holde ekstra vagt den næste tid:

Muslimer skal passe på de næste uger
- Risikoen for fejlagtige hævnangreb, for noget som I ikke har haft noget som helst at gøre med, er absolut til stede. Færdes derfor ikke alene de næste par uger steder, som I ikke kender.

- Er I en del af en muslimsk organisation eller moske, så tag jeres forholdsregler til at holde ekstra vagt og opstil overvågningskameraer, hvis ikke I har det allerede, lyder det.

Men hvad tænker du? Skal muslimer være bange for hævnangreb?

0 kommentarer
Vis kommentarer