Ismail har lært sine børn at faste til kl. 12.00: Støjberg har en pointe

Ismail S er 72 år og faster. Det gjorde han ikke, da han arbejdede på B&W, men de sidste ti år er han blevet mere religiøs. Nu vil han gerne til orde i den debat, Inger Støjberg satte ild i i søndags.

- Hvert år kommer ramadanen, og så begynder vi at høre alt det negative fra mange mennesker.

- Men som Støjberg selv siger, så har muslimer fastet i 1400 år og jeg skal gerne sige til hende, at vi skal overholde vores religion, så længe vi er på jorden. Om det er 5000 eller 50.000 år.

Mere viden - mere virkelighed
Sådan indleder Ismail S et brev til Ekstra Bladet, et brev han kørte fra Ishøj til Rådhuspladsen i København for at aflevere personligt.Ismail er muslim og faster derfor nu, hvor der er ramadan. Men han synes debatten er blevet for skinger - og han mener, at der skal lidt mere viden og stemmer fra virkeligheden på banen. Hans brev - som han gerne vil have at du deler, så budskabet bliver spredt mest muligt - fortsætter derfor således:

- Jeg mener, at Inger Støjberg - når hun nu vælger at skrive om ramadan - skal spørge de professionelle: folk, der ved noget om det.

Vi har lært vores børn at de skal faste til kl. 12.00
- Hun skal f.ex. spørge taxa-selskaberne, hvor mange ulykker, der sker for fastende chauffører, og hun skal spørge hospitalerne, hvor mange læger, der giver en forkert diagnose, og hvor mange sygeplejersker, der giver forkert medicin til patienterne, fordi de faster.

- Hun skal også spørge i skolen, hvordan fasten påvirker eleverne - og om der børn, der besvimer. For hun har faktisk en lille pointe.

- Vi har f.ex. lært vores børn, at de kan faste til kl 12.00 middag, og det har de været glade for.

- Vi skal ikke tvinge børn, og de skal jo også vokse og derfor er det en god ide, at vente med af faste hele dagen ind til man er 18 år. 

 

Men voksne mennesker kan godt selv finde ud af det
- Vi muslimer er en del af samfundet og når Støjberg siger, at vi skal holde ferie, mens vi faster, så vil jeg sige, at vi er voksne mennesker, og at vi holder altså ferie, når vi har lyst til det.

- Og så jeg synes vores 2. generation skal fortælle mere om, hvor sundt det er at faste.

- Jeg har læst i Ekstra Bladet i dag og jeg er glad for, at der er så mange danskere, der er positive over for fasten, og jeg er sikker på, at vi nok skal finde ud af det sammen, slutter Ismail.

 

Socialdemokraternes integrationsordfører Mattias Tesfaye har ifølge Politiken spurgt transportminister Ole Birk Olesen (LA), om der sker flere færdselsuheld i fasteperioden, og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), om der i sygehusvæsenet er flere hændelser - eksempelvis fejloperationer - under ramadanen.

nationen Imam kritiserer skolens 'spise-opfordring': Børn skal have lov til at faste

Og en svensk kommune, Växsjö, har sendt brev til alle forældre til skolebørn, hvor de minder om, at børn skal være mætte og udhvilede, når de møder i skole.

Hvad synes du?

Midt i juni begynder ramadanen og varer en måned frem. Altså vil en masse skoleelever med muslimsk baggrund hverken få vådt eller tørt under det meste af deres forberedelse til eksamen, skriver Lars Aslan, der opfordrer forældrene til at droppe ramadanen for unge under 18 år. (arkivfoto) nationen Politiker: Drop ramadanen og få højere karakterer

449 kommentarer
Vis kommentarer