Jæger-Jens har skudt vilde dyr i massevis: Dyrene får det bedre

Jens har ikke råd til gå på løvejagt (det koster 300.000 og opefter), men gennem hans arbejde som jagtskribent i ind og udland har han deltaget i jagter for millioner af kroner. Læs hans ti argumenter for at jagt et godt.

Ingen dyrearter er truede på grund af jagtturisme. Tværtimod. Der findes INGEN eksempler på dyrearter, som er udryddet af 'trofæjagt', skriver Jens, der netop har nedlagt et vortesvin i Afrika. Foto: Jens Ulrik Høgh
Ingen dyrearter er truede på grund af jagtturisme. Tværtimod. Der findes INGEN eksempler på dyrearter, som er udryddet af 'trofæjagt', skriver Jens, der netop har nedlagt et vortesvin i Afrika. Foto: Jens Ulrik Høgh

- Hermed et brev om såkaldt trofæjagt - og et foto med passende få-folk-op-ad-stolene-effekt.

- Det er mig selv, der har taget billedet. Jeg er jæger og jagtskribent.

Inden du deltager i næste shitstorm
Sådan indleder Jens Ulrik Høgh et læserbrev til Ekstra Bladet som han opfordrer alle, der kritiserer jægere og jagt, til at læse. Jens har nemlig via sit arbejde deltaget i jagter i adskillige lande - jagter, der ville have kostet millioner af kroner at deltage i. Og han har derfor skrevet '10 dokumenterbare fakta om 'trofæjagt – som man bør læse, inden man deltager i den næste shitstorm.

Se også: Xanda er død: Løven Cecils afkom dræbt af trofæ-jæger

1. I afrikanske lande MED jagtturisme ('trofæjagt') vokser vildtets leveområder og antallet af vilde dyr typisk, fordi naturdrift med jagtturisme er en bedre forretning end kvægbrug.

2. I afrikanske lande UDEN jagtturisme ('trofæjagt') skrumper vildtets leveområder og antallet af vilde dyr oftest, eftersom vildtet og naturen ikke har særlig høj værdi for lokalbefolkningen.

Vi jager på tidligere kvægfarme
3. Det meste af al jagtturisme i Afrika foregår på tidligere kvæg- og fårefarme, som har gennemgået naturgenopretning. Det har skabt levesteder for millioner af store vilde dyr.

4. Ingen dyrearter er truede på grund af jagtturisme. Tværtimod. Der findes INGEN eksempler på dyrearter, som er udryddet af 'trofæjagt'.

5. Jagtturismen har ført til stærkt forbedret bevaringsstatus for rigtigt mange arter i det sydlige Afrika. Det gælder f.eks. Black Wildebeest, Bontebok, Cape Mountain Zebra og hvidt næsehorn.

Hundredetusinde lever af jagt
6. Jagtturisme forsørger adskillige hundredetusinde mennesker i landdistrikter i Afrika

7. Jagtturismen i Afrika leder ikke til at flere dyr dør i forhold til, hvis man blot ”lader naturen passe sig selv”. Der høstes af et naturligt bestandsoverskud.

8. Jagtturisme financierer krybskyttebekæmpelse på hovedparten af naturområderne i lande med storvildtjagt.

Det vi skyder bliver spist
9. Der foregår intet på en såkaldt 'trofæjagt' i Afrika, som ikke også foregår på en hvilken som helst hjortejagt i Europa. Jagten er simpelthen en del af den lokale naturforvaltning.

10. Kødet fra nedlagt spiseligt vildt bruges som regel lokalt. Intet går til spilde, skriver Jens, men hvad siger du?

Er kontrolleret jagt jagt på vilde dyr i orden?

 

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen