Annonce:
Annonce:

Jan forarget over pant-trick: De puster dem op og hæver penge

Der er stregkode, form og pantmærke på danske returflasker, så Dansk Retursystem mener det er få procent af flaskerne, der kan køre igennem to gange

Annonce:
Følg nationen!

- Jeg bor op til en støjvold ved motorvejen/lufthavnen.

- Her bor en gruppe vagabonderende romaer, og i går bemærkede jeg, at de sad og pustede destruerede pantflasker op.

- Jeg bemærkede også, at de af og til kørte op mod Netto med flaskerne.

De maste flasker ligger frit tilgængelig
Sådan indleder nationen! Jan S et læserbrev om et trick, der gør det muligt at få pant to eller måske endda flere gange for den samme flaske. For selv om de fladmaste flasker, der har været gennem pantmaskinen er svære at puste op, så kan det i nogle få procents tilfælde lade sig gøre. Brevet fra Jan fortsætter derfor således:  

- Jeg kørte selv ned til Nettoen, og her kunne jeg konstatere, at der i deres baggård var fuldstændig frie adgangsforhold til kassevis af destruerede pantflasker.

Annonce:

- Låget var taget af 2 kassecontainere og der var stort ta´selvbord i destruerede pantflasker.

Forekommer at være ret omstændeligt
- Jeg blev forarget over den sløsethed som Netto udviser overfor vores pantsystem, skriver Jan, der har gjort Netto-manden opmærksom på pant-tricket, som Dansk Retursystem fortæller, de hører om et par gange om året, og hver gang håndterer med den enkelte butik.

Pant-automaten alle taler om: Sluger 100 dåser på én gang

- Vi har enkelte butikker, som ikke har en aflåst varegård, men vi har ikke kendskab til tyveri af maste dåser og flasker før denne henvendelse, og den pågældende butik har ikke mærket stigende pres på deres flaskeautomat.

 

- Det forekommer at være et ret omstændeligt arbejde at rette de flasker og dåser ud, som er blevet mast af vores affaldskompressorer i butikkerne, for de skal være ret lige, hvis automaten skal kunne aflæse dem.

Annonce:

- Butikken er orienteret om sagen og vil være opmærksomme på evt. tyveri af pantflasker fremadrettet, siger Nettos pressechef Mads Hvitved til nationen!

Hvad er din erfaring med maste platisk-flasker?

Dansk Retursystem fortæller, at det efter deres mening kun er nogle få procent af de fladmaste flasker, der vil kunne pustes op, så de kan give dobbelt-pant.

- Man skal huske, at der er tre ting, der skal passe før at, maskinen giver pant - formen, stregkoden og pantmærke, siger Jesper Jensen til nationen!

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: