'Jeg følger min mand og stemmer som han stemmer'

På søndag er der valg i Tyrkiet, og Politiken har talt med Gültan Altas i byen Batman. Hun lader sig mand bestemme

Det er 100 år siden, at kvinderne fik stemmeret i Danmark, og det bliver fejret landet rundt ved grundlovstalerne - og i morgen aften sender DR et stort galla-show.

Men spørgsmålet er om kvinder selv bestemmer, hvad de stemmer, eller om de gør som Gültan Altas fra byen Batman i den kurdiske ende af Tyrkiet, der i dagens udgave af Politiken fortæller, at mændene lægger pres på kvinderne, så de ikke kan stemme som de vil:

Stemmer som han stemmer
- Jeg følger min mand og stemmer som han stemmer, siger hun til avisen, og da vi jo også snart skal til stemmeurnerne her i landet - hvor den første kvindelige statsminister i øvrigt gerne vil genvælges - kunne det være spændende at høre, hvem der bestemmer, hvordan du stemmer.

- Man kan helt enkelt se det på denne måde:

- I samtlige lande - hvor kvinder er reduceret til fødemaskiner, og sat uden for indflydelse,,,, går det hele af helvede til, skriver nationens! Ruben K. f.ex i en kommentar om kvinder og stemmeret.

Carl Ploug (1813-1894). Fra Danmarks Riges Historie (1896-1907). nationen Plougs argumenter mod kvinders stemmeret: Holder de i dag?

Og nationen!-debattøren der kalder sig Politisk U. er ret enig:

- Mænd er og har altid været angste for kvinderne og derfor undertrykt dem, og i de muslimske lande er det ekstremt.

- Læste et sted, at kvinder er tættere på gud end mænd, fordi de er skabelsen af livet, og mænd er bare et nødvendigt onde.

Hvem har hørt om en ond kvindelig diktator?
- Og det er da vist rigtigt nok for hvem har dog hørt om en ond kvindelig diktator måske.

- Min personlige filosofi er dog at kvinder er de mest forunderlige, fantastiske, vidunderlige,smukke og utilregnelige væsner i verden, og de bør som sådan hyldes og tilbedes og tilfredsstilles for hvis din kvinde er tilfreds således er du

- Og derfor er jeg meget tilfreds med at vi har en fantastisk statsminister og der er vel ikke ret mange der vil hævde at hendes modstander ser lige så godt ud vel. eller er lige så klog, skriver Politisk U.

Men hvem bestemmer, hvordan du stemmer? Dig selv, din kæreste/kone/mand?

24 kommentarer
Vis kommentarer