'Jeg kan godt lide dig - men du er fra det forkerte land'

Hvorfor kan man ikke bare forelske sig? Hvorfor skal tro og religion stå i vejen? Khalil Khalil har lavet en sang om 'den forbudte kærlighed'?

Khalil Khalil skriver sang om at vælge kærester - uden at skulle tage hensyn til tro og etnicitet. Se texten nederst.
Khalil Khalil skriver sang om at vælge kærester - uden at skulle tage hensyn til tro og etnicitet. Se texten nederst.

- Man ser alt for ofte, at etnicitet kommer i vejen, når man forelsker sig.

- Så selvom at pigen eller drengen kan have den samme religion, så er det ofte ikke nok, hvis den enes etnicitet afviger fra den andens.

Du er ikke somalier ligesom mig
Sådan skriver digter og musiker brødrene Khalil Khalil i et lille brev til nationen! om det de kalder 'social kontrol' - og den sang de netop har lagt på nettet.

- Det er helt fint, det der med, at man bedst kan 'med sine egne'.

- Men vi synes, det er problematisk, det der med: 'Hey, jeg kan virkelig godt lide dig, men du er ikke somalier ligesom mig.'

- Et sted, hvor man virkelig viser, at man er tolerant og anser alle mennesker for ligeværdige - og er ligeglad med folks tro og etnicitet - er NETOP, når man vælger at gifte sig med en, som afviger fra ens selv.

- Det synes vi ofte ikke er tilfældet.

Man kan sige DF er racistiske, men..
- Så kan man råbe og skrige om at DF er racistiske, men hvis I vidste, hvor meget racisme, der findes i det 'minoritets etniske miljø' ...

- Ja, så havde I meget at skrive om, skriver Khalil Khalil om sangen Skt, Hans, der netop handler om den forbudte kærlighed, der kan opstå mellem to personer, der ikke kan gøre deres forhold offentlig pga. etnicitet.

Hvad med dig? Er der nogen, du ikke kan gifte dig med? Og kan du godt forstå, at unge protesterer mod den manglende tolerance?

 

91 kommentarer
Vis kommentarer