Jehovas Vidne får sine kørepenge: Hospital glemte 'særreglen'

Alex er Jehovas Vidne, og kunne ikke få en blodfri behandling i Aalborg. Han fik også afslag på kørepenge, men det var en fejl, indrømmer hospitalet nu

- Ved patientens ansøgning om kørselsgodtgørelse tog sagsbehandleren udgangspunkt i sygehusets oplysninger og vurderede, at patienten ikke havde ret til kørselsgodtgørelse, da der var tale om frit sygehusvalg.

Gud, var der en særregel for Jehovas Vidner?
- Men det har vist sig at være en fejl, da der er en særregel for patienter, som ikke ønsker at modtage blod, om netop at få kørselsgodtgørelse i den pågældende situation.

Sådan skriver Philip Kruse-Winther, leder af Kørselskontoret i Region Nordjylland, til nationen!, der i går kunne bringe et læserbrev fra Sussanne, hvis far Alex - der er Jehovas Vidne - i første omgang var blevet snydt for kørepenge.

Se også: Jehovas Vidne afvist på sygehus: De ville ikke gi' blodgaranti

Aalborg Sygehus ville ikke operere Alex uden blod, og henviste ham derfor til Odense Sygehus, der godt ville operere ham. Og i den situation siger lægeloven, at patienten er berettiget til kørepenge.

Pengene er på vej til patienten
- Vi beklager, at vi ikke handlede ud fra dette, skriver kørselschefen, der oplyser at beløbet - cirka 2500 kr - nu er på vej til patienten.

- De penge falder på et tørt sted, og min far vil nok bruge dem på en rejse til Norge, hvor min bror bor, siger datteren Sussanne til nationen!.

18.469 læsere deltog iøvrigt i en afstemning om kørepenge til Jehovas Vidner - 20,7 procent synes, det er fint, at de får penge til transporten til læger, der kan behandle dem uden blod. 75 procent synes ikke det er i orden.

72 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere