Jesper fik bøde på 3800 kr for hesteolie-annonce på DBA: Sådan er reglerne

Vi har indskærpet over for ham, at man skal være registreret, uanset hvor meget foder man sælger, skriver Fødevarestyrelsens Rejsehold, der rykkede ud, da de så at Jesper have seks liter rapsolie til salg i Den Blå Avis.

Jesper fik besøg af fødevarestyrelsens rejsehold, da han satte 6 liter hesteolie til salg på DBA. Besøget skulle koste 3876 kr, men nu er prisen sat ned til 2277 kr.
Jesper fik besøg af fødevarestyrelsens rejsehold, da han satte 6 liter hesteolie til salg på DBA. Besøget skulle koste 3876 kr, men nu er prisen sat ned til 2277 kr.

- Hej.

- Jeg køber 2x3 liter olie til heste på auktion, da min kone har et par stykker (altså heste).

- Hun kan ikke bruge olien, og jeg sætter en annonce i DBA, for at sælge.

 

Ingen vil købe
Sådan indleder Jesper H et brev til nationen! om den i hans øjne meget rigide og ressourcekrævende måde den danske fødevarestyrelse, opfører sig på.
For de eneste, der reagerede på annoncen var nemlig Fødevarestyrelsens Rejsehold, der dukkede op på Jesper og konens adresse:

- Jeg får ikke salg, men et besøg af fødevarestyrelsen.

- Jeg må ikke sælge olien på DBA og får en regning på 4000kr.

 

Manden solgte rapsolie uden at være registreret
- Olien blev i øvrigt foræret væk, skriver Jesper, der synes, at 6 liter raps-olie burde ligge under en eller form for bagatelgrænse, og derfor kontaktede styrelsen. Men næ nej, for i det svar som nationen! har indhentet fra Fødevarestyrelsen, så fremgår det, at mængden af foder er ligegyldig:

- Manden solgte rapsolie, altså foder, uden at være registreret.

- Vi har indskærpet over for ham, at man skal være registreret, uanset hvor meget foder man sælger.

Skal betale 2277 for kontrol og grundgebyr
- Sagsbehandlingen af sagen skal manden betale selv for, sådan er reglerne.

- Regningen var ved en fejl landet på 3.876 kr. Det blev vi opmærksomme på, da han henvendte sig til os.

- Vi har nu sat regningen ned til 2277. Beløbet dækker blandt andet vores kontrol og et grundgebyr, skriver Michael Rosenmark fra Rejseholdet, men hvad siger du?