Jimmy napper 24 øl om dagen: Kommunen må hjælpe mig med at stoppe

Jimmy har kontaktet Ekstra Bladet, fordi han ikke synes at hans kommune er hurtige nok til at hjælpe ham med at lægge øllerne på hylden. 

Følg nationen!

- Hej.

- Jeg har drukket i omegnen af 24 genstande pr dag i cirka 25 år - undtaget den periode, jeg arbejdede som portør på Næstved Sygehus.

- Jeg har nu besluttet sig for at stoppe med at drikke, men har brug for hjælp.

Jeg er ved at blive psykisk tosset
Sådan indleder 45-årige Jimmy S et brev til nationen! Jimmy er træt af at drikke, og har derfor forsøgt at få hjælp fra kommunen, men han føler at han bliver stillet om i en uendelighed - og han har så lidt energi, at han ikke kan overskue, at møde personligt op:

- I den her uge har jeg forsøgt at spørge kommunen, først Jobcenteret, så Sundhedscenteret, så tilbage til Jobcenteret, osv, - i alt cirka 10 opkald - men der ingen, der kan give mig den hjælp, jeg har brug for.

- Jeg vil gerne på døgnophold/afrusningsophold, for jeg er ærligt talt ved at blive 'psykisk tosset oppe hovedet', skriver Jimmy, og nationen! har i går sendt brevet til hans kommune, og Jimmy fortæller, at der er nogle der kommer og besøger ham i dag. Kommunens svar til nationen! (og Jimmy) lyder sådan her:

Kommunen: Vi tager en samtale, ingen bliver afvist
- Når en person henvender sig til kommunen, fordi han/hun har brug for hjælp til at komme ud af et alkoholmisbrug, så inviterer vi altid vedkommende til en informationssamtale som det første. Alle er velkomne, og ingen bliver afvist.

- Til samtalen fortæller vi, hvad vi kan tilbyde, og borgeren fortæller os, hvad han/hun har af udfordringer. Når samtalen er slut, sender vi vedkommende hjem for at sove på det - og så håber vi jo at høre fra borgeren igen, så vi kan sætte et behandlingsforløb i gang.

Men man skal igennem et ambulant forløb først
- En af forudsætningerne for at komme i døgnbehandling for et alkoholmisbrug er, at man har været igennem et ambulant behandlingsforløb, dvs. at man har deltaget i individuelle samtaler med en alkoholkonsulent.

- For mange er det nok med et ambulant behandlingsforløb, for andre er det nødvendigt med døgnbehandling.

- Om man bliver tilbudt døgnbehandling, afhænger af en helt konkret vurdering, der bliver lavet ud fra flere personlige samtaler, skriver kommunen, men hvad tænker du?

Har du et godt råd til Jimmy? Og mener du også at det er for svært at få hjælp af kommunen, når man vil droppe sit alkoholmisbrug?

 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive