Jørgen er sur: Lusket brev giver Skat 10 mia ekstra i kassen

280.000 danskere med penge hos Lønmodtagernes Dyrtidsfond har modtaget et brev. Hvis man ikke reagerer, hæver skat direkte fra borgernes konto

- Jeg har modtaget et brev om min opsparing i Lønmodtagernes Dyrtidsfond(LD). 

- Jeg har cirka 100.000 kr stående, og LD tilbyder, at de gerne vil betale skatten på 34.000 kr nu.

De gør det hvis jeg ikke siger nej
- De fortæller mig, at det er en god forretning for mig.

- De fortæller mig også, at jeg skal give dem besked, hvis jeg IKKE vil have at de betaler, og det synes jeg er en lidt omvendt måde at gøre tingene på.

- Især når det er meget besværligt at komme igennem til LD og når man så endelig kommer igennem, får man at vide, at man skal bruge NemID – og sådan en har jeg ikke.

Det er jo mine penge
Sådan skriver nationens! Jørgen T i et læserbrev om den i hans øje luskede måde Skat lige nu er ved at skaffe 10 milliarder kroner i kassen på. Jørgen synes nemlig LD og Skat burde have formuleret tilbuddet 'omvendt', så man skulle gøre noget aktivt, hvis man gerne ville have at LD betalte skatten.

-  Det er jo mine penge, og jeg vil hellere have at der står 100.000 end 66.000 på min LD-konto. Det giver jo flere renter, skriver Jørgen.

Men det er i medlemmets interesse
nationen! har sendt Jørgens klagebrev til Lønmodtagernes Dyrtidsfond for at få bekræftet, at man skal gøre noget aktivt, hvis man vil beholde sin opsparing, og herfra lyder svaret således:

- Det er i medlemmets (Jørgens red. ) interesse, at vi sørger for skatterabatten inden for de gældende tidsfrister.

- LD har ikke nogen interesse i at flest muligt indbetaler afgiften.

- Netop fordi det er en økonomisk fordel for medlemmerne, har LD ved lov fået hjemmel til at sørge for skatterabatten på medlemmernes vegne – med mindre medlemmet eksplicit siger nej tak.

Folk ville snyde sig selv for rabatten
- Hvis LD ikke tog hånd om rabatten, ville alt for mange overse tidsfristerne og dermed blive snydt for besparelsen, skriver LDs medlemsdirektør Else Nyvang, der også svarer på Jørgens påstand om, at det giver flere renter, at beholde hele opsparingen på kontoen og sige nej tak til skatterabatten:

- Regnestykket holder ikke, for han glemmer, at  pga. hans nej tak til skatterabat så skal han betale afgift af de renter, der tilskrives.

I sidste ende får han mere udbetalt
- I sidste ende vil han få mere udbetalt ved at tage imod skatterabatten og derefter have ret til at få beløbet med renter udbetalt skattefrit.

- I alt 285.000 medlemmer får i efteråret brev fra LD om, at vi vil sørge for, at de får skatterabatten ved at indbetale afgiften til staten inden for den frist, der gælder for dem. De kan sige nej tak inden for bestemte tidsfrister.

- På nuværende tidspunkt mangler vi kun at skrive til 60.000 medlemmer. Alle de andre har fået brev (for de fleste i i eBoks).

For 75.000 medlemmer er skatterabatten allerede givet, idet LD har betalt den nedsatte afgift til staten.

I år sender vi 10 milliarder ekstra til Skat
- For yderligere 75.000 er fristen for at sige nej tak udløbet.  De resterende 135.000 venter på at få skatterabatten.

- Vi kan se ud af tallene, at ca. 1 procent fravælger skatterabatten. Vi kan også se, at 97 procent fortsætter opsparingen i LD efter, at rabatten er givet.  Og 2 pct. har fået udbetalt pengene med skatterabat.

- Samlet set får medlemmerne i LD en besparelse på ca. 720 mio. kr. i 2015. Og Skat får ekstraordinært indbetalt ca. 10 mia. kr. i afgift ud over det afgiftsbeløb, som Skat ellers ville få.  I alt vil LD indbetale 11 mia. kr. i afgift til Skat i år.

- De 75.000, som har fået skatterabatten, har betalt godt 2,6 mia. kr. i afgift.

Men hvad mener du er det rigtige at gøre? Skal man lade LD betale skatten nu - eller sige nej til tilbuddet?

 

 

 

 

107 kommentarer
Vis kommentarer