Jørgen fyret som ’kone-hjælper’: Erstattet af unge piger med elefantpenisser

Jørgen F. har i fire år arbejdet som privat hjemmehjælper for sin sklerose-syge kone, og fået 18-19.000 kr pr måned. Men nu har kommunen vurderet, at der skal noget faguddannet personale på – men det synes Jørgen og konen er dyrere, dummere og dårligere.

Kommunens sosu'er skal bruge det Jørgen kalder en 'elefant penis' når de påsætter støttestrømper. Jørgen kan gøre det samme med talkum.
Kommunens sosu'er skal bruge det Jørgen kalder en 'elefant penis' når de påsætter støttestrømper. Jørgen kan gøre det samme med talkum.

- Jeg er netop blevet fyret som privat hjemmehjælper for min kone Lise’

- Begrundelsen for dette er ’den øgede kompleksitet, tyngde og faglighed’, som det nu ifølge kommunen kræver at passe og pleje Lise.

- De mener at det fremadtettet skal varetages af faguddannet sundhedspersonale.

- Tankevækkende.

- Jeg har nemlig nu gentagne gange konstateret, at en stor del af kommunens såkaldte faguddannede personale ikke er i stand til at udføre en professionel hjemmepleje af samme kvalitet, som jeg selv kan.

 

Lettere at tale med Nordkoreanere end med kommunen
Sådan indleder Jørgen F fra Allerød i København er brev til Ekstra Bladet, om den i hans, konens og konens læges øjne, helt urimelige måde, de bliver behandlet på af kommunen.

Jørgen har stor international erfaring fra talrige projektleder -og chefopgaver med signalsystemer til jernbaner – bla. har han arbejdet i Nordkorea også i Tanzania, Zambia, Taiwan, Kina, Malaysia og var sidst ansvarlig for den nye undergrundsbane i Bangkok – og men ingen steder har han oplevet så ulogisk tænkende ledere, som dem i Allerød.


Jørgen og Lise i Nordkorea i slutfirserne.

De kan ikke engang sætte en ble på
Nordkoreanerne agerede i det mindste professionelt, hvilket man ikke kan beskylde Allerød kommunes Hjemmepleje for at gøre, lyder det fra Jørgen,  der gerne ville fortsætte med det han har gjort de sidste 4 år – nemlig arbejdet som plejer for konen, der er ramt af sekundær progressiv sclerose og idag er kørestolsbunden og fuldstændig afhængig af hjælp til alle dagens gøremål.

Jørgens brev – som kommunen har fået mulighed for at kommentere (se nedenfor) – fortsætter derfor således:

- Det overstiger åbenbart mange af  faguddannede hjemmehjælperes fatteevne, at man ved påsætning af bleen kan navigere efter visse anatomiske midtpunkter på den menneskelige krop  (eks. 'murerevnen') og sikre, at bleens markerede midtpunkter placeres her.

Ingen forskel på at hejse en vindmølle eller et menneske på plads
- Ligeledes er antiseptik en by i Rusland for hjemmehjælperne.
- Dagligt anvender man et såkaldt glidestykke, der skal reducere friktionen imellem krop og seng – omkring hoved og mund, umiddelbart efter, at det har været i kontakt med kønsdelene.

- Man er heller ikke opmærksom på, at det såkaldte sejl, der anvendes til forflytninger imellem f. eks. seng og kørestol, skal placeres symmetrisk i forhold til kroppen, for at sikre at Lise kan sidde korrekt og bekvemt resten af dagen.

- Vi ingeniører behersker nemlig navigation efter midterlinier, og sikring af symmetri ved forflytninger. Grundlæggende er der  nemlig ikke forskel på at hejse en vindmølle på plads, eller hejse en borger på plads i en kørestol.

- Vi udnytter også tyngdekraften til vor egen fordel, i stedet for at kæmpe imod den.

- De såkaldte glidestykker er formodentlig blev prakket kommunen på af dygtige sælgere – de er komplet overflødige og skader mere end de gavner borgeren.

Det sidste nye er elefantpenisser
- Det sidste nye er anskaffelsen af 30 'elefant penisser', til brug ved påsætning af støttestrømper.

- Komplet overflødige – blot ved anvendelse af talkum, kan jeg påsætte Lises støttestrømper  nemt og korrekt, så de ikke snærer dagen lang.

- Det er op til hjemmehjælperne selv, hvordan de gennemfører en morgenpleje – ingen afkrydsningsskemaer  - ingenting.

- Påkrævede behandlinger med cremer, medikamenter aht. til f.eks tryksår, behandling mod div. betændelser går ofte i glemmebogen.

- Når jeg er bortrejst interesserer Allerød Kommunes Sygepleje sig ikke for, om Lise får en korrekt medicinering med sine omkring 7 forskellige tabletter.

- Det er op til mig, endskønt man nu mener, at jeg nu er ukvalificeret og et såkaldt faguddannet sundhedspersonale er nødvendigt.

- Der er tale om et indlysende ledelsessvigt, men i det sidste års tid, har vi ikke haft besøg af folk på ledelsesplan fra Allerød Komune, så hvem der, som det hedder i opsigelsen, har vurderet, at jeg skal afløses af faguddannet sundhedspersonale må stå hen i det uvisse.

- Jeg har spurgt mange gange, men får intet svar.

Jeg er billigere end to personer fra kommunen
- Det vil være billigere for Allerød Kommune, at lade mig fortsætte som privat hjemmehjælper. Hjemmeplejen skal nemlig være 2 mand til at gennemføre det samme arbejde som mig

- Vi har af kommunen fået installeret en loftlift til brug ved forflytninger.

- Jeg betjener den ene mand uden problemer, men Hjemmeplejen skal være 2 mand – af sikkerhedsmæssige grunde – ikke for Lise, men for hjælperne, skriver Jørgen, der godt kunne tænke sig at høre om andre – der som ham har haft job som hjemmehjælper for en partner – har oplevet at blive fyret.

Hvad mener du ville være det bedste og billigste? Skal kommunen trække opsigelsen tilbage og ansætte Jørgen igen?

nationen! har bedt kommunen svare på, hvad Jørgen kan gøre, for at få sit job igen – og hvad den ordning kommunen har bestemt Lise skal have nu, koster.
Kommunen svarer, at de ikke vil svare, da det er en personsag.

1 af 6 
2 af 6 
3 af 6 
4 af 6 
5 af 6 
6 af 6 Kommunens sosu'er skal bruge det Jørgen kalder en 'elefant penis' når de påsætter støttestrømper. Jørgen kan gøre det samme med talkum.