Johnny’s new car: Camilla klager over VUC/HF-læreres dårlige engelsk

Camilla er 19 år gammel og går på HF-enkeltfag, hvor hun bl.a. har engelsk på B-niveau. Men hun mener niveauet er på folkeskole-niveau, og har sendt eksempler fra undervisningen med, så du kan vurdere. 

- Når man går på enkeltfag, betaler man for de fag man vælger. 460 kr pr fag.

- Og når jeg melder mig på Engelsk B, forventer jeg derfor også at blive undervist på B-niveau.

- Men den undervisning jeg hidtil har modtaget på HF og VUC er ikke B-niveau, men derimod 3-6 klasses niveau.

Bange for at lærerne bliver sure
Sådan lyder det i dag i en mail til nationen! fra Camilla, der går på en VUC/HF-uddannelse i Danmark. Camilla vil ikke stå frem med fuldt navn og heller ikke nævne navnet på sit  uddannelsessted af frygt for, at hendes klage kan få nogle af lærerne til at tænke dårligt om hende. Men hun synes, at den undervisning hun og de andre studerende modtager, er af så lav kvalitet, at der skal kigges på det.

Jeg mener at lærerne er inkompetente
Camilla har som ’bevis’ sendt eksempler på nogle skriftlige opgaver som holdet er blevet stillet. Og nedenfor kan du angive, hvilket alderstrin, du mener opgaver passer til. Camillas brev fortsætter således:

 

- Dette niveau finder jeg ikke acceptabelt, og grunden er for mig at se, inkompetente engelsklærere.

- Dette er et problem jeg også har set på andre skoler, og det er uacceptabelt.

- Lærerne er der for at undervise en, så når man bliver ansat, burde skolen sikre at de er kompetente nok til at undervise på et givent niveau, skriver Camilla, der reelt mener at undervisning i engelske er spild af tid, og derfor overvejer at melde sig selvstuderende.

Hvad tænker du?
Og hvilket alderstrin mener du, opgaverne passer til?