Annonce:
Annonce:

Tak: 7 mio. til 10.000 fattige børn

Rekord igen: Ekstra Bladets læsere med til at forsøde julen hos over 5000 danske børnefamilier

Annonce:
Følg nationen!
Annonce:

For femte år i træk har Ekstra Bladets læsere været med til at sætte rekord for juleindsamlingen med Dansk Folkehjælp.

Næsten syv millioner var det blevet til, da kassen blev gjort op i går, og i løbet af weekenden skal beløbet nok komme på den anden side af den syvende million.

Det betyder, at over 5000 fattige danske børnefamilier med rundt regnet det dobbelte antal børn nu både er sikret mad på bordet og gaver under træet 24. december.

– Det er et meget tilfredsstillende resultat. For kun en uge siden var vi meget bekymrede for, hvordan indsamlingen ville gå. Vi var bagud i forhold til sidste år. Indsamlingen blev sat i stå fra 1. december på grund af debatten om, hvorvidt der overhovedet er fattige i Danmark, siger generalsekretær Klaus Nørlem fra Dansk Folkehjælp.

– Hvad fik det til at vende?

– Vores erhvervspanel satte sig sammen på Ekstra Bladet og ville have det til at lykkes. De indsamlede 2,3 millioner på en time, og det fik skubbet ny energi ind i indsamlingen.

– Så synes jeg også, at vi sammen med Ekstra Bladet har været gode til at få sat fokus på de mennesker, det handlede om. Trods mistænkeliggørelse lykkedes det i år at fortælle de rigtige og ærlige historier om de mennesker, der møder udfordringen i hverdagen, siger Klaus Nørlem.

–Der er 2000 familier, som ikke får hjælp ...

– Det er vi kede af. Havde vi ikke haft den modvind undervejs, tror jeg, vi kunne have hjulpet flere. Men det er også meget sjældent, det lykkes at hjælpe alle. Sidste år er den eneste gang, jeg kan komme i tanke om.

Også Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen har svært ved at få armene ned.

– Det er et imponerende resultat. Især i betragtning af, at det virkelig var op ad bakke i starten. Indsamlingen gik langsomt, og de fattige familier blev udsat for en ubehagelig fokus. Men danskernes hjerter er heldigvis større end den debat, der var lige ved at køre det hele af sporet, siger Poul Madsen.

– Jeg vil især rose medarbejderne hos Dansk Folkehjælp. De har gjort en kolossal indsat for at skabe dette nye rekordresultat, siger han.

– Hvor står Ekstra Bladet den kommende jul?

– Jeg kan ikke forestille mig, at vi ikke deltager i juleindsamlingen, så længe der er behov for det. Men jeg ville da foretrække, at politikerne ville overtage ansvaret for de svage familier i Danmark, siger Poul Madsen.

Stadig muligt at give bidrag
– Vi vil jo gerne kunne hjælpe nogle flere af de godkendte ansøgere, så derfor har vi besluttet at holde åbent for bidrag i weekenden. Så håber vi på mandag at kunne reducere antallet af afslag, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem.

Der er også nogle, som aktivt i weekenden vil forsøge at skrabe penge ind. Organisationen www.ensupergodsag.dk holder således på lørdag både julestue og julekoncert i Spinderiet i Valby, hvor overskuddet går til Dansk Folkehjælp.

Det foregår i Spillehallen, hvor der om eftermiddagen er julestue med julemand for børn, og om aftenen fest med bl.a. Toke og Lars Bjarke, Emma Green og McKlunke.

Initiativerne i julehjælpen har været utallige og opfindsomme. Også den nye beskæftigelsesminister Mette Frederiksen tog i onsdags udfordringen op. Med indsamlingsbøssen i hånden trodsede hun blæst og regn på Strøget. Den aktion skaffede 2400 kr. ekstra til julehjælpen.

Du kan give et bidrag her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: