Annonce:
Annonce:

34 papkasser redder julen

Dansk Folkehjælp delte gavepakker ud i Grindsted

Annonce:
Følg nationen!
Annonce:

Nogle steder kommer julemanden med kanen fuld af pakker.

I Midtjylland går man lidt mere håndgribeligt til værks. Her ankom en stor trailer – og sådan nogle er der en del af i Jylland – i tirsdag til Grindsted. Fyldt til randen med julepakker fra Dansk Folkehjælp.

34 store papkasser med alskens godt til børn, slikmunde og folk med hang til and og flæskesteg ventede på at blive hentet af familier, der er fundet værdigt trængende til at få lidt omsorg i julen.

– Her er kager, chokolade, and, appelsiner og en god grisesteg, lød det fra afdelingskasserer Sigfred Jensen, mens han rodede rundt i julepakkernes indhold.

Ikke rig af mange børn
Til de knap så fedtforskrækkede hører en flæskesteg på størrelse med klaviaturet på et mindre piano. Og så er der gavekort til Fætter BR og Sportsmaster.

En af dem, der mødte op for at modtage julepakken, var Jacob Bregnø.
– Jeg er far til tre børn på ti, ni og fire år, som alle bor hos mig. Denne julepakke betyder en god jul. For man bliver sjældent økonomisk rig af at have mange børn, lød det fra den 36-årige familiefar, der er på revalidering.

Annonce:– Jeg har ikke det store netværk eller familie her i Grindsted, og det kniber normalt for mig at få økonomien til at hænge sammen sidst på måneden. Derfor er december ikke ligefrem en nem måned at komme igennem.

Dansk Folkehjælp nøjedes ikke blot med at dele pakker ud. Der blev også hygget med stort juletræ og bagt vafler til børn og voksne, inden turen atter gik hjem med pakken i favnen.

Nogle bliver mobbet
22-årige Michael Pedersen kom sammen med sin kæreste og to små børn, og de hyggede sig gevaldigt, inden de drog af sted med julepakken.

– Vi er begge på kontanthjælp, og julepakken betyder, at vi kan give vore børn en god jul, og hvad de ønsker sig. Og så god mad på bordet juleaften. Vi har det svært økonomisk, så det er rart at få denne støtte, fortæller Michael Pedersen.

Ifølge Sigfred Jensen fra Dansk Folkehjælp er der en del modtagere, som enten er flove over at modtage hjælpen, eller også ønsker de ikke at stå frem af frygt for at blive mobbet.

– Vi har oplevet, at folk er blevet kanøflet, efter de har fortalt om deres situation i medierne. Folk mener, at de ikke har brug for hjælpen. Derfor er der mange, som pakker sig sammen og ikke tør stå frem.

Rekord-indsamling
Sigfred Jensen mener, at fattigdomsdebatten for nylig har ødelagt meget for indsamlingen i år. Det på trods af, at blandt andre Ekstra Bladets læsere i år hjalp til med at indsamle mere end syv millioner kroner, og mere end 5000 familier er blevet hjulpet – hvilket er ny rekord.

– Debatten har påvirket dem, som donerer penge. Det har vore indsamlere helt klart mærket, fastslår kassereren.

Jacob Bregnø er dog på ingen måde flov over at få hjælp.

– Det er nu engang min situation. Jeg forsøger at tage ansvar for mine børn. Men jeg forstår da godt dem, der ikke ønsker at stå frem og fortælle om deres situation, siger den 36-årige familiefar, der ikke tilfreds med udviklingen i dagens Danmark:

– I øjeblikket vokser skellet i Danmark mellem rig og fattig. Det er o.k., at der er nogle, der bliver rigere. Men det er ikke i orden, at der samtidig er nogle, der bliver fattigere.


Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: