På kontanthjælp i 16 år: Lone glad for julehjælp

I 2012 modtog Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet 11.000 henvendelser omkring julehjælp. Nu er tid til at søge igen

Hver tredje dansker har personligt kendskab til børn, der vokser op med fattigdom og afsavn. Og samtidig mener næsten halvdelen af alle danskere, at fattigdom i Danmark kun findes i mindre grad eller slet ikke.

Det viser en dugfrisk Megafon-måling, som Dansk Folkehjælp har fået foretaget - problematisk og paradoksalt, mener Klaus Nørlem, generalsekretær for Dansk Folkehjælp, som i disse dage gør klar til at uddele julehjælp til fattige familier.

Se også: Grædende mor: Julehjælp reddede os

Lidt flere forstår fattigdom
Andelen af personer, der mener, at fattigdom findes i nogen eller meget høj grad i Danmark er steget fra 48% til 52% i forhold til en tilsvarende måling, som blev lavet for et år siden. Men selvom det går i den rigtige retning, går det ikke hurtigt nok, hvis man spørger Klaus Nørlem, der er generalsekretær for Dansk Folkehjælp:

- Naturligvis er jeg glad for, at der ifølge undersøgelsen er flere, der erkender at fattigdom er et reelt problem i Danmark. Men jeg hæfter mig allermest ved, at hver anden dansker stadig vender fattigdommen ryggen. For der er ingen tvivl om, at vi står med et stort fattigdomsproblem i Danmark, og det forværres kun af, at så stor en del af befolkningen ikke vil erkende problemets eksistens, på trods af de rent faktisk har kendskab til fattigdom, siger Nørlem.

Læs her om Lone Jensen, der fik julehjælp sidste år. Hun har tre børn, har været på kontanthjælp i 16 år, og er taknemmelig for julehjælpen, der består af gavekort til legetøj, sportsudstyr og fødevarer.

J ulehjælp til tusindvis af familier
Dansk Folkehjælp uddeler i samarbejde med Ekstra Bladet også i år julehjælp til fattige familier, og der åbnes for ansøgninger i dag og frem til den 1. december.

Du kan finde et ansøgningskema her

Med baggrund i kriterierne og de normale stigninger i antallet af henvendelser, forventer Dansk Folkehjælp at rundt regnet 17.000 familier vil henvende sig om hjælp til julen i 2013. Sidste år blev der samlet 6,2 mio. kr. ind til julehjælpen, og organisationen hjalp knap 5.000 familier.

- Vi har valgt at udvide målgruppen, der kan søge julehjælp en smule, men kravene er fortsat, at man skal være enlig forsørger på overførsesindkomst, have hjemmeboende børn under 18 år, og så skal ansøgeren være godkendt af ansøgerens hjemkommune.

Du kan gøre en aktiv indsats for at hjælpe fattige danske børn til en bedre jul, ved at samle penge ind ved kommunalvalget d. 19. november 2013! Kan du afse tre timer af din tid og vil du gerne hjælpe os med at samle ind til Danmarks fattigste familier, så tilmeld dig som valgindsamler.

Se hele Dansk Folkehjælps temanummer om Julehjælp her. F.ex. kan du læse om Lone, der har været på kontanthjælp i 16 år, og derfor har svært ved at få penge til julegaver.

Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere