Stadigt større behov for julehjælp

Årets Julehjælp har igen masser af ansøgninger. Fristen udløber på søndag

For syvende gang samler Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet ind til børn i fattige familier. Behovet for hjælp til mad og gaver har været støt stigende år for år. (Foto: Marius Nyheim/Polfoto).
For syvende gang samler Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet ind til børn i fattige familier. Behovet for hjælp til mad og gaver har været støt stigende år for år. (Foto: Marius Nyheim/Polfoto).

Julen bliver igen i år en økonomisk trængt højtid for rigtig mange.

Det mener generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, som sammen med Ekstra Bladet holder traditionen ved lige og samler ind til børn af enlige mødre eller fædre på overførselsindkomst.

Her er det ved at være sidste chance, hvis man skal komme i betragtning til julehjælpen. Ansøgningsfristen er 1. december. Til gengæld er der mere tid, hvis du vil bidrage til indsamlingen. Den løber frem til 15. december.

– Vi regner med lige så mange godkendte ansøgninger som sidste år. Det får vi helt klart, og sikkert endnu flere. Vi har ikke talt dem op løbende, men lige nu vælter det ind med ansøgninger, siger Klaus Nørlem.

Sidste år rakte indsamlingen af 6,2 millioner kroner til at hjælpe 4.500 enlig forsørgere til at give deres børn en god jul.

– Det var et flot resultatet, men det triste er, at antallet af ansøgere var vokset endnu mere,. Så desværre måtte vi afvise at hjælpe 2.500 familier.

– Med 20 års erfaringer i rygsækken fra forskellige hjælpesammenhænge, ved jeg, at det bare er et vilkår. Faktisk kan jeg kun huske en eneste gang, hvor indsamlede midler passede med behovet. Det var meget apropos, da vi og Ekstra Bladet samlede ind til julehjælp i 2010. Det var en stor fornøjelse, men det regner jeg ikke med, jeg kommer til at opleve igen, siger Klaus Nørlem.

Julehjælpen i år består af et gavekort på 750 kroner til indkøb af julemad og to gavekort på hver 375 kroner til indkøb af julegaver til børnene.

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere