Rekordstort behov for julehjælp

Prognose: 8.500 søger om julehjælp i år. Mange vil få afslag

Der er rift om  julehjælpen i år, viser prognosen. 8.500 økonomisk dårligt stillede danskere ventes at søge hjælp i form af gavekort til madvarer og julegaver i forbindelse med den indsamling, Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet i år afvikler for syvende gang. (Foto: Gert Jensen).
Der er rift om julehjælpen i år, viser prognosen. 8.500 økonomisk dårligt stillede danskere ventes at søge hjælp i form af gavekort til madvarer og julegaver i forbindelse med den indsamling, Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet i år afvikler for syvende gang. (Foto: Gert Jensen).

Ønsket om at imødekomme alle de økonomsk dårligst stillede danskere, der har behov for hjælp til at klare julens udgifter, bliver mere end almindeligt svært at imødekomme for Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet.

Hjælpeorganisationen og avisen står i år for syvende gang i spidsen for en kampagne, der skal få danskernene til at give et bidrag, så de dårligtst stillede kan få en økonomisk håndsrækning til højtiden. Og behovet er stort, viser det sig her få dage før ansøgningsfristen udløber på søndag for de mange, der har behov for hjælp.

Højeste antal nogen sinde
- Ansøgerantallet slår alle rekorder i år. Vi har af gode grunde ikke det endelige tal, men alt tyder på, at det runder de 8.500. Så mange ansøgere har vi ikke haft før, og det giver os mildt sagt en kæmpe udfordring, da vi kun er i stand til at hjælpe i det omfang, indsamlingen giver mulighed for, siger Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp til Ekstra Bladet.

Se også: Stadigt større behov for julehjælp
Sidste år søgte 7000 om at få julehjælp. Det var i sig selv et rekordstort antal og de indsamlede penge, der beløb sig til 6,2 millioner kroner, rakte til at hjælpe 4.500 familier. Med andre ord fik 2.500 ansøgere afslag.

- Desværre er jeg bange for, at vi med den store søgning, vi oplever lige nu, må give endnu flere afslag i år. November har mediemæssigt været fyldt op med kommunalvalget og naturkatastrofen i Filippinerne. Der har stort set ikke været noget fokus på julehjælpen og fattigdomsproblemerne. Derfor tror jeg, at vi skal betragte det som en succes, hvis vi i får lige så mange penge samlet ind som sidste år.

Se også: Julehjælp: Spillertrøjer et et hit
- Bliver det til flere, skal vi være lykkelige, men det er svært at forestille sig, at vi når et beløb, så vi kan imødekomme alle, der har behov for hjælp. Det vil faktisk kræve, at vi får fordoblet indsamlingsbeløbet, altså omkring 12 millioner kroener, siger Klaus Nørlem.

Gavekort til mad og julegaver
I lighed med tidligere år uddeles julehjælpen i form at tre gavekort, et på 750 kroner til indkøb af madvarer, to gavekort på hver 375 kroner til at købe julegaver til børnene for.

Kun enlige mødre eller fædre på overførselsindkomst kan komme i betragtning til hjælpen, lige som det er en betingelse, at de er visiteret gennem deres respektive kommuners socialforvaltninger.

Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere