Julehjælp: Tøfting samler ind

Børnene har ingen indflydelse på deres forældres økonomiske formåen, men de betaler prisen for den, siger eks-landsholdssspileren Stig Tøfting, som i dag gør en indsats i årets julehjælp

Stig Tøfting indtager i dag Ekstra Bladet for at deltage i avisens og Dansk Folkehjælps julehjælp til børn af trængte familier. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen).
Stig Tøfting indtager i dag Ekstra Bladet for at deltage i avisens og Dansk Folkehjælps julehjælp til børn af trængte familier. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen).

- Man tror jo, det er løgn, at der er nogle i dagens Danmark, der har så meget mindre end andre. Men nu har jeg fået indsigt i omfanget, og så er jeg ikke det mindste i tvivl: Hvis jeg på nogen måde kan hjælpe, så gør jeg det.

Eks-landsholdsspilleren Stig Tøfting er en af de sportsfolk, som har fået en plads i et af de to erhvervspaneler i øst og vest, der i dag dyster om at samle flest penge ind til Dansk Folkehjælps og Ekstra Bladets jule-indsamling til børn af enlige, fattige mødre eller fædre.

Håndboldstjerner med i indsamlingen
De andre sportsfolk er håndboldspillerne Kasper Hvidt, Lars Krogh, Torsten Lahn og Lars Jørgensen, alle fra KIF Kolding København. Her stiller man også med Lasse Boesen og Kasper Irming i et lokalt indsamlingspanel i Kolding.

Se også: Julehjælp: Vi fornægter fattigdommen
Stig Tøfting selv ved udmærket, hvordan det er at vokse op under barske kår. I hans tilfælde var det ikke så meget økonomiske problemer, der nagede. Men som 13-årig mistede han begge sine forældre under tragiske omstændigheder og blev opfostret hos noget familie.

Med min baggrund gør børns nød indtryk
- Mine forældre havde ikke meget at slå til side med, men decideret fattige var de ikke. Da de døde, tog min onkel og tante sig af mig. Her var pengene ikke store, men fattigdom var det dog langtfra. Så jeg skal ikke klage over noget i min opvækst. Men med den baggrund, jeg nu engang har som barn, gør det indtryk, når børn i dagens Danmark er kørt ud på et sidespor.

Se også: Rekordstort behov for julehjælp
- Og det er de her børn jo. De har ingen indflydelse på deres forældres økonomiske formåen, men de betaler prisen for den. Så hvis jeg kan sidde i sådan et panel og bidrage bare lidt, så gør jeg gerne det.

- Jeg kan kun opfordre til, at så mange som muligt giver det, de nu formår, siger Stig Tøfting, der tidligere har givet en økonomisk håndsrækning til Red Barnet og til kræftramte børn på Skejby Sygehus i hjembyen Aarhus.

Se også: Julehjælp: Spillertrøjer et et hit