Nu bliver julen lidt bedre: Timeløn på 3,2 millioner

Den store dyst mellem erhvervs-og sportspaneler i København og Aarhus er afgjort

Vestpanelet samlede ind i Aarhus - her er det håndboldstjernerne fra KIF Kolding København, Torsten Lahn (t.v.) og Lars Krogh. (Foto: Ernst van Norde).
Vestpanelet samlede ind i Aarhus - her er det håndboldstjernerne fra KIF Kolding København, Torsten Lahn (t.v.) og Lars Krogh. (Foto: Ernst van Norde).

Godt tre ekstra millioner kroner, indsamlet i dag, kommer til at forsøde julen for en stor part af de omkring 8.500 fattige mennesker, som i år ventes at søge julehjælp fra Dansk Folkehjælps og Ekstra Bladets indsamling.

Pengene blev samlet ind af et panel af erhvervsledere og sportsfolk, som mellem klokken 13 og 14 i dag dystede i henholdsvis Aarhus og København.

Medlemmerne af de to paneler har været flittige ved telefonerne og har kontaktet en lang række mennesker i deres netværk, som har givet bidrag til julehjælpen.

Se også: Julehjælp: Tøfting samler ind
Panel-indsatsen har været kendt fra tidligere år. Men i år blev indsatsen udvidet til to øst-vest paneler, der udfordrede hinanden i en indbyrdes konkurrence om at samle flest penge ind. Sejren gik til øst-holdet, der klokken 14 var noteret for 1.805.846 kroner, mens vestholdet indsamlede 1.411.228 kroner. Altså i alt 3.217.074.

- Det er et helt fantastisk resultat. Det er det, der skal til, hvis vi skal hjælpe så mange familier som muligt. Vi på vestholdet tabte ganske vist dysten mod øst-holdet. Det gode er, at julehjælpen sejrede, siger vest-holdets kapatajn Thomas Juul, marketingsdirektør i Silvan.

Øst-kaptajnen Peder Stedal fra Elgiganten Peder Stedal, er tilsvarende begejstret for det samlede beløb.

- Vi er over målsætningen på tre millioner kroner, og det synes jeg er fantastisk. Pengene sidder ikke løs i firmaerne længere, og der har været mange indsamlinger i år - senest til Filippinerne. Af samme grund er det ekstraordinært godt, at både øst- og vestholdet har fået samlet mange penge ind til Dansk Folkehjælps julehjælp, siger Peder Stedal.

Ved hvad det betyder
En anden ændring i forhold til sidste år er, at panelerne også har deltagelse af en række topidrætsfolk: Den tidligere landsholdsspiller i fodbold, Stig Tøfting og håndboldspillerne Kasper Hvidt, Lars Jørgensen, Torsten Laen og Lars Krogh, alle KIF Kolding København.

- Hvis det er naboens børn, der ikke får en god jul, så vil jeg have det dårligt. Jeg har selv børn og ved, hvad det betyder med en god jul, sagde Torsten Laen efter indsamlingen

Se også: Julehjælp: Må fejre jul uden juletræ
Samtidig er der gjort en indsats i lokale indsamlingspaneler på Lolland Falster, i Ringsted, Odsherred, Frederikshavn, Hjørring, Herning og Kolding. Også det koldingensiske panel havde sportsligt islæt i skikkelse af håndboldspillerne Lasse Boesen og Kasper Irming, ligeledes fra KIF Kolding København.

De lokale indsamlingsultater indgår i de enkelte øst-vest blokke.

Paneldeltagerne indsamlede stadig penge efter klokken 14. Det kan justere slutresultatet i opadgående retning - men ændrer ikke på øst-vest opgøret, der sluttede kl 14.

Se også: Julehjælp: Vi fornægter fattigdommen
Se også: Mor: Ingen jul uden julehjælp

1 af 2 Østpanelet, der samlede ind på Ekstra Bladets redaktion i København. Stig Tøfting yderst til højre i billedet samler dog ind til vest-holdet, men sidder fysisk i København. (Foto: Jan Unger)
2 af 2 Vestpanelet samlede ind i Aarhus - her er det håndboldstjernerne fra KIF Kolding København, Torsten Lahn (t.v.) og Lars Krogh. (Foto: Ernst van Norde).