Jysk muslim donerer 50.000 til julehjælp efter hidsig debat

Rigtig mange danskere er forargede over, at nogle muslimer søger julehjælp. Det har muslimske Jacob Tanis lagt mærke til og nu lægger han 50.000 kr i bøssen: - Det handler om kærlighed

Jeg elsker julen og elsker december, hvor alle går og smiler til hinanden. Derfor vil jeg gerne hjælpe dem, der ikke har det så let, siger muslimske Jacob Tanis, der netop har doneret 50.000 kroner til den lokale julehjælpsindsamling i Ikast.
Jeg elsker julen og elsker december, hvor alle går og smiler til hinanden. Derfor vil jeg gerne hjælpe dem, der ikke har det så let, siger muslimske Jacob Tanis, der netop har doneret 50.000 kroner til den lokale julehjælpsindsamling i Ikast.

- Jeg ved godt, at der er en heftig debat om muslimer har ret til julehjælp. Det har de.

Sådan siger muslimske Jakob Tanis til aoib.dk efter, at han via sit firma har doneret ikke mindre end 50.000 kroner til den lokale julehjælpsindsamling i Ikast. Og til nationen! uddyber han, hvorfor han har valgt at hjælpe netop i år.

Lille og tykt juletræ
- Jeg læser Ekstra Bladet hver dag, og ser også de historier om familier, der mangler penge til gaver. Og fordi jeg elsker julen og selv går og glæder mig hele december, så vil jeg gerne hjælpe andre, der ikke har det så let, til at kunne få en dejlig aften.

- Og det med at muslimer ikke har ret til julehjælp - jamen, vi holder også jul. Vi har f.ex. lige købt juletræ, som børnene siger ligner mig - lille og tykt. Og juleaften spiser vi and, brunede kartofler og ris al mande med mandelgave, siger Jakob Tanis.

Se også: Julehjælp til muslimer gør folk hidsige

Pizza og Kebabhuset giver 5.000
Ümit, Mustafa og Fatih Acar fra Pizza og Kebabhuset i Ikast har også bidraget til at værdigt trængende kan få julehjælp. De tre brødre har lagt 5000 kr, for de skal ikke have penge med i graven, som de siger:

- Og selvom vi er muslimer giver vi også vores børn julegaver, og den mulighed skal alle have. Det må være forfærdeligt, at man som forældre ikke har råd til at give sine børn en julegave, siger Ümit Acar til aoib.dk.

Se også: Unge muslimer fik 75.774 til julehjælp

Mest læste og eneste kommenterede artikel
Artiklen om de fornemme juledonationer fra det avisen kalder 'ganske uventet kant i en tid, hvor det kan trække overskrifter om det er i orden at muslimer får andel i de mange julehjælpsprojekter' har i to dage ligget som mest læste, og den eneste læserkommentar, der er kommet på aoib.dk i denne uge, handler også om pengegaven:

- Hvor et det smuk! Tak fordi i deler. Jeg kender selv en familie hvor julehjælp er en STOR hjælp, og er sikker på det vil gavne mange steder, skriver Ellen BF.

Men hvad med dig? Har du støttet julehjælpen?