Ny rekord: Gavmild Margrethe redder julen for seks familier

Rekord-indsamling til fattige familier passerer 7 millioner kroner. Majestæten donerer 9.000 og i alt får 4900 enlige forsørgere en julekurv fra Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladets indsamling

Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond donerer 9000 kr til julehjælpen - det er nok til at Charlotte Karlson-Corfitz og fem andre forsørgere kan få en julehjælpspakke. I alt får 4900 familier hjælp i år. (Foto: Jens Dige, Ole Frederiksen)
Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond donerer 9000 kr til julehjælpen - det er nok til at Charlotte Karlson-Corfitz og fem andre forsørgere kan få en julehjælpspakke. I alt får 4900 familier hjælp i år. (Foto: Jens Dige, Ole Frederiksen)

7.007.632 kroner blev resultatet af Dansk Folkehjælps og Ekstra Bladets indsamling til fordel for fattige familiers jul. Det betyder, at 4900 enlige forsørgere og deres børn får en tiltrængt julekurv.

– Vi sætter indsamlingsrekord. Jeg er rigtig tilfreds. Mange af de andre organisationer har været ude og sige, at de har svært ved at nå niveauet fra sidste år, siger generalsekretær for Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem.

For en uge siden så det ellers ud, som om indsamlerne skulle på overarbejde for at nå resultatet.

– Jeg er voldsomt glad for, at vi kan gå ud og lave en rekord.

Se også: Jysk muslim donerer 50.000 til julehjælp efter hidsig debat

I alt blev 7500 ansøgere godkendt til årets julehjælp. Det betyder, at 2600 af dem ikke får hjælp.

– Det er vi kede af. Vi kan håbe, at nogle af dem får fra andre organisationer. Men der vil altid være nogle, vi kommer til at skuffe, siger Klaus Nørlem.

Minister sparede
Det flotte indsamlingsresultat lod sig gøre på trods af, at det årlige tilskud fra Social-, Børne- og Integrationsministeriets pulje til frivillige organisationers uddeling af julehjælp i år gav Dansk Folkehjælp 779.795 kroner mod 1.021.000 kroner i 2012.

– Det var alligevel mere, end vi havde turdet håbe på. Vi vidste på forhånd, at ministeriet ville reducere en smule. Vi har også hørt, at de til næste år beskærer puljen yderligere. Det sker som led i finanslovforhandlingerne.

– Det er lige før, denne regering har gjort det til speciale at tage fra de fattigste og give til andre, siger generalsekretæren.

Margrethe i julehumør
Også kongehuset har deltaget i indsamlingen. Hofmarskal Ove Ullerup meddeler, at Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond bidrager med 9000 kroner – svarende til hele seks julekurve.

Skuespiller Kurt Ravn har personligt ved julekoncerter indsamlet 30.000 kr. til julehjælpen. Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen er tilfreds med årets kampagne:

– Resultatet er imponerende og flot. Jeg vil takke alle, der har bidraget. Der er brug for pengene. Det er dejligt, at folk har forstået, at man skal hjælpe andre, for at endnu flere kan få en god jul.

– Vi er midt i en tid, som ellers er besværlig for mange mennesker. Derfor er det fedt at se, at der er så mange, der vil hjælpe andre.

Se også: Nu bliver julen lidt bedre: Timeløn på 3,2 millioner

– Erhvervspanelerne gav godt og vel tre millioner kroner, skal vi satse endnu mere på dem?

– Nu vil vi sætte os ned og se på alt det, som er gået godt. Vi vil se på, om vi kan komme op med endnu flere og sjove ideer, der kan gøre, at vi kan hente endnu flere penge næste år.

– En af de ting, som lykkedes rigtig godt i år, var at lave konkurrence mellem erhvervspaneler i Øst- og Vestdanmark om, hvem der kunne samle flest penge ind. Vi vil gerne bygge videre på den idé, siger Poul Madsen.