DSBs fantastiske julegave: Gratis togrejse til fattige danskere

DSB kaster sig ind i julehjælps-indsamlingen med en familiebillet til de enlige forsøgere. Er det en god ide?

- Rigtig rart at opleve vores hæderskronede firma indgå aktivt i et vigtigt humanitært arbejde, som at hjælpe de alt for mange fattige børenfamilier i vores 'velfærdsstat'.

Sådan skriver Bruno K, om den fine gave DSB i år har doneret til de enlige forsøgere på offentlig ydelse, der får Julehjælp gennem Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladets 10. juleindsamling.

Tak til dem der har fundet på det med familiebillet
Brunos rare kommentar - som han fulgte op med en donation på 100 kr på Dansk Folkehjælps indsamlingsside, er ikke enestående:

- Super initiativ med en familiebillet. Tak til den, der har fundet på det. God jul til alle..., skriver en anonym person, og Nanna J er enig:

- Fantastisk initiativ, skriver Nanna om at DSB kaster sig ind i kampen for en bedre jul for dårligst stillede danskere.

'DSB har valgt at støtte den gode sag. Vi har lagt en DSB Familiebillet med i kurven, så familierne kan komme ud at rejse med tog en valgfri lørdag i første halvår 2017.'

Hvad med os enlige? Vi får aldrig noget
Men nationens! Hanne T - som i telefonen understreger, at hun absolut går ind for at der bliver samlet ind til fattige danske børn - er ikke helt med på ideen om, at DSB sådan forærer familiebilletterne væk:

- Jeg forstår godt, at det er blevet så dyrt at rejse med DSB, når de vil invitere børnefamilier på gratis rejser.

- Vi enlige – som ikke kan få Julehjælp – må endnu engang opleve, at vi ikke er en skid værd, lyder det fra Hanne, og nationens! Henrik S har også undret sig over den dejlige gave:

Hellere tog til tiden
- Jeg ser til min store overraskelse, at statsbanerne nu føler sig så rige, at de vil forære familiebilletter til en gruppe mennesker, som i forvejen får til dagen og vejen fra staten.

- Hvad er meningen, og var det ikke bedre at give alle danskere en julegave – f.eks. tog til tiden, skriver Henrik S.

Hvad mener du? Ville du blive glad for en lørdagsrejse i 1. halvår af 2017, hvis du var fattig og havde børn?

DSBs chef for forretningsudvikling, Aske Wieth-Knudsen, fortæller til nationen!, at de rejser, der nu bliver foræret væk er lørdagsrejser, og at togene faktisk ikke er så fyldte om lørdagen:

De kan besøge folk, de ellers ikke ser
- DSB har valgt at give nogle af de mest udsatte børnefamilier i Danmark en julegave i form af en gratis togrejse, så de for eksempel kan besøge familie eller venner, som de måske ellers ikke ser.

- Billetten gælder lørdage, hvor vores tog typisk har ledige pladser og dermed ikke er fyldt op af betalende kunder og rejsen er vores konkrete bidrag blandt mange andre bidragydere til ASF Dansk Folkehjælps julehjælpskampagne, der skal gøre julen lidt gladere for dem, der har svært ved at få pengene til at række, lyder det fra DSBs forretningsudviklingschef.

Nedenfor kan du se, hvad Julehjælp 2016 består af udover Familiebilletten.

Sådan støtter du Julehjælp

MOBILEPAY / SWIPP 51 81 11 12

SMS JULEGAVE TIL 1999 – så støtter du med 150 kr.
Beløbet plus alm. sms-takst opkræves automatisk på din næste mobilregning

INDSÆT PÅ KONTO – Mærk dit bidrag JULEGAVE
Reg.nr. 5301
Konto 0 333 666

STØT ONLINE – KLIK HER

 

88 kommentarer
Vis kommentarer