Enlig mor på 19 år søger julehjælp: Med kun SU er man faktisk fattig

Mere end 10.000 enlige forsørgere har foreløbig søgt julehjælp hos Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladets juleindsamling. Langt de fleste er kvinder, og 46 af dem er ikke fyldt 20 år. Se her, hvordan du kan støtte dem - eller selv søge om julehjælp

Er du enlig forsørger - og modtager offentlig forsørgelse - så kan du søge Julehjælp hos Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet. Se hvordan nedenfor.
Er du enlig forsørger - og modtager offentlig forsørgelse - så kan du søge Julehjælp hos Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet. Se hvordan nedenfor.
Følg nationen!

- Julen er langt væk, for vi - min datter og jeg - skal sidde alene på 28m2

- Børnepenge og boligsikring får vi ikke. Og med kun SU er man faktisk fattig.

- Vi har Ingen fryser og et køleskab med to små hylder. Vi opholder os på en sovesofa !

- Håber virkelig, at vi får julehjælp, for der er slet ikk' råd til noget.

Der er slet ikke råd til noget
Sådan indleder en af de 10.014 enlige forsøgere på offentlig ydelse, der lige nu (mandag d. 19/11 kl. 16.08) har udfyldt en ansøgning om at få Julehjælp via Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladets årlige indsamling en mail til Ekstra Bladet, en mail hun håber kan skaffe hende lidt glæde i en tid, hvor andre forbruger løs.

De allerfleste af ansøgerne (88 procent) er ligesom mailskriveren kvinder - eller piger, for ser man på ansøgernes alder så viser det sig at der pt er 46 ansøgere, der er mellem 15 og 19 år gamle. Og lidt mere end 18 procent er på SU:


Ansøgernes indtægtsforhold.

- Vi har ingen familie og hun ser ikk sin far, så lidt god julemad, lidt guf og et træ ville forvandle hendes tårer til glæde.

Kærlig hilsen, en trist mor
- Kærlig hilsen, en trist mor, der så gerne vil glæde sin datter efter en hård tid, slutter den enlige mor sit håbefulde brev, og hvis du selv eller nogen du kender også har brug for julehjælp, så kan du søge her.

Sidste år fik 9540 enlige forsørgere på offentlig ydelse en julehjælpspakke, der har en værdi af 1500 kr.: et gavekort til Rema, et gavekort til BR og et gavekort til Sportmaster. Der blev åbnet for ansøgninger d. 1. november og mere end 6600 har allerede søgt. Der er er frist 30. november.

Hvis du gerne vil støtte indsamlingen, kan du sende sms, mobilepaye eller bruge din bank. Sidste år donerede mere end 75.000 danskere penge til indsamlingen.

 

SMS

JULEGAVE til 1999
og støt med 150 kr.

MobilePay

51 81 11 12

Bank

mærk JULEGAVE
Reg. nr.: 5301
Kontonr. 0 333 666

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind