Esthers mor græd da julehjælpen kom: Prøvede at skjule tårerne for børnene

Esther Hvolby er taknemmelig for den hjælp, hendes familie fik af Dansk Folkehjælp, mens hun voksede op. Derfor giver hun nu tilbage til organisationen, der år efter år sørgede for at hun fik en god jul.

Esther Hvolby er meget taknemmelig for den Julehjælp hendes familie modtog gennem hele hendes barndom. Hun støtter op den gode sag ved at arrangere en træning til fordel for Dansk Folkehjælps Julehjælp.
Esther Hvolby er meget taknemmelig for den Julehjælp hendes familie modtog gennem hele hendes barndom. Hun støtter op den gode sag ved at arrangere en træning til fordel for Dansk Folkehjælps Julehjælp.

Esther Hvolby har stor succes med sit arbejde som personlig træner, hun bor i en dejlig lejlighed i Aarhus sammen med sin kæreste og er meget glad for sin tilværelse. Men hun har ikke altid haft lige nemt.

23-årige EstherHvolbyvoksede op i et hjem, hvor pengene var meget små, og hendes mor aldrig vidste, om der var råd til at holde jul.

- Hele min barndom har stået på overlevelse, da min mor var enlig med fire børn, og der ingen far var i billedet, fortæller Esther Hvolby.

Ku' godt se at vi ikke havde så mange penge
Esther og hendes familie boede i Viby J ved Aarhus, moren var syg af en gigtsygdom og fik førtidspension. Derfor var pengene små og der var mange ting, som familien ikke havde råd til.

- Man kunne godt se på vores tøj, at vi ikke havde så mange penge, fortæller Esther.

- Vi fik mad, men der var det nemme og billige mad, og der var ikke råd til ferier og udflugter.

Mors humør var ikke verdens bedste
Op mod jul blev det virkelig tydeligt, at der ikke var mange penge at gøre godt med, og det satte sig sine spor i familien.

- Min mor var meget stresset, hun var bekymret for, om vi havde råd til at holde jul, så hun var ikke i verdens bedste humør i november og december, fortæller Esther, der forklarer, at Julehjælpen fra Dansk Folkehjælp derfor gjorde en kolossal forskel.

 - Man kan næsten ikke beskrive det med ord, hvor meget det betød.

Min mor fik glædestårer i øjnene
- Alle var glade, så var der julegaver og en rigtig glad familie, fortæller hun om det øjeblik, hvor familien fik at vide, at de ville modtage Julehjælpen.

- Hvis jeg husker helt rigtigt,så fik min mor tårer i øjnene, hvilket hun ellers virkelig prøvede på aldrig at vise os børn, fortæller Esther.

Det har virkelig betydet meget for Esther, at familien fik Julehjælp, især gavekortet til Sportmaster gjorde en stor forskel i hendes liv.

- Jeg er evigt taknemmelig.

Brugte Sportmaster gavekort og blev den sejeste i klassen
- Jeg husker så tydeligt, at vi altid fik et Sportmaster-gavekort,og så fik jeg lov til at vælge noget træningstøj, til når jeg skulle starte i skole igen.

- Dengang var jeg  også en lille sportsnørd.

- Jeg elskede det og jeg følte mig som den sejeste i klassen, fortæller Esther, der har gjort sin sportsinteresse til sin levevej.

Esthers interesse for sport har holdt ved,lige siden hun var barn, og i dag lever hun af at hjælpe andre mennesker med deres træning.

Mor gjorde hvad hun kunne
- Jeg har en uddannelse, jeg er stolt af,og trods de små penge vi havde at gøre godt med, da jeg var lille,har jeg formået at bygge mit eget liv op og fået stor succes med det.

- Jeg forsøger at hjælpe min mor så godt,som jeg kan.

- Hun gjorde hvad hun kunne for os børn,og jeg tror ikke,vi kunne have haft det bedre under omstændighederne med pengene, fortæller Esther.

- Jeg tror også, at det med at vi fik så meget hjælp, blandt andet gennem Julehjælpen, har sat sine spor i mig, og det er nok også en stor del af det, at jeg den dag i dag selv hjælper andre med at blive glade for dem selv, fortæller Esther, der arbejder som personlig træner i AL Studio i Åbyhøj i Aarhus.

Jeg vil gerne give igen
Gennem sit arbejde holder Esther arrangementer til fordel for blandt andre Dansk Folkehjælps Julehjælp. Den 16. december holder hun en bootcamp, hvor man kan donere til Dansk Folkehjælp eller være med til en træning, hvor der er en masse julehygge.

- Jeg så og mærkede hvor meget det betød for os,og det gør jo også, at jeg gerne vil give igen, siger hun.

Du kan hjælpe - der er 15.231 ansøgere i år
Sidste år fik 9540 enlige forsørgere på offentlig ydelse en julehjælpspakke, der har en værdi af 1500 kr: Et gavekort til Rema, et gavekort til BR og et gavekort til Sportmaster. Mere end 15.000 enlige forsørgere har søgt, og der er foreløbig samlet penge ind så 9030 familier kan få hjælp.

Du kan støtte indsamlingen ved at sende sms, mobilepay eller bank.

SMS

JULEGAVE til 1999
og støt med 150 kr.

Mobilepay

51 81 11 12

Bank

mærk JULEGAVE
Reg.nr.: 5301
Konto-nr.: 0 333 666

 

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere