Annonce:
Annonce:

Fattig mor og søn på 12 år alene juleaften: Simpelthen for ensomt

Ekstra Bladet og Dansk Folkehjælp samler igen i år ind til fattige danske børns jul. Se, hvordan du kan søge - og læs, hvordan du også kan finde et sted at holde at holde jul

Foreningen 'For børnenes skyld' holder juleaften for ensomme og fattige i Nakskov, Roskilde, Nykøbing F og Næstved i år. Se nedenfor, hvad du skal gøre for at komme med.
Foreningen 'For børnenes skyld' holder juleaften for ensomme og fattige i Nakskov, Roskilde, Nykøbing F og Næstved i år. Se nedenfor, hvad du skal gøre for at komme med.
Annonce:
Følg nationen!

- Junior og jeg er hvert andet år i den situation, at vi kun er os to til at holde juleaften sammen.

- Og det er simpelthen FOR ensomt.

- For at undgå dette - og fordi vi ikke har økonomi til en 'rigtig' jul - søgte vi om at holde jul hos organisationen For børnenes skyld.

Vi skulle sende en ønskeliste - og så blev det endelig jul
Sådan indleder en af Danmarks enlige mødre et brev om ikke at kunne give sit barn den jul, man gerne vil. Og om at søge hjælp og få den.
Moderen - som er enlig forsørger og derfor kan søge om julehjælp hos Dansk Folkehjælp (ansøgningsskema, klik her) - har nemlig et budskab til andre i hendes situation.
Hun og sønnen var så heldige, at de i 2016 og i 2017 fik lov til at komme med til juleaften hos For børnenes skyld: Og det reddede mere eller mindre hendes julestemning.

Annonce:

- Vi fik en fin indbydelse - og jeg blev bedt om at sende juniors ønskeliste - og da det så ENDELIG blev jul, mødte vi op på det smukkeste sted, hvor ALLE sejl var sat til for at skabe den rette stemning.

Der var fyldte slikskåle
- Der var fyldte slik- og kageskåle, der flokkedes om pladsen, og der var klippe-klistre-klippting til at skabe pynt til træet. 

- Vi hilste pænt på alle og gled hurtigt ind i en hyggelig flok med den rette stemning. De søde frivillige var gode til at tage sig kærligt af os.

- Imens vi hyggede, havde de frivillige travlt i køkkenet, og der bredte sig hurtigt en liflig duft af JUL - og vores maver blev ikke skuffede.

Julekurv med lækkerier
- Nøj, hvor var der meget mad, og alt var meget lækkert. Og den, som fik mandelgaven, fik en julekurv med lækkerier.

- Bagefter slog vi maver, men da vores børn jo er børn, kom vi heldigvis hurtigt i gang med dansen omkring træet. Her blev sunget sange for alle aldre og folkeslag, og ENDELIG var det gavetid ...

- Min søn blev lykkelig. En fin, fin gave, han havde ønsket sig, og endda en tillægsgave.

Annonce:

Fik lov til tage overskudsmad med hjem
- Da det blev pakke sammen-tid, fik børnene lov til at tømme legehjørnet for legetøj og tage det med hjem. Og vi voksne var heldige at få lidt overskudsmad med hjem - og hvis vi ville, kunne vi møde frem første juledag og få flere madrester. 

Endelig fandt vi den familie, vi ikke havde i forvejen
- Vi blev simpelthen så glade for endeligt at ha' fundet den familie, vi ikke havde i forvejen ... måske ses vi ikke resten af året, nej ... men næste juleaften er vi måske så heldige at få lov til at komme igen og hygge og måske møde nye potentielle venner.

- Af hjertet tak, skriver moderen, og hvis du er i samme familie og pengeløse situation, så kan du klikke nedenfor, og se, hvordan du kan prøve at melde dig til en juleaften.

Annonce:

Hvis du selv eller nogen du kender, har brug for julehjælp, så kan du søge her. Sidste år fik 9540 enlige forsørgere på offentlig ydelse en julehjælpspakke, der har en værdi af 1500 kr.: et gavekort til Rema, et gavekort til BR og et gavekort til Sportmaster. Der blev åbnet for ansøgninger i går, og mere end 6600 har allerede søgt. Der er er frist 30. november.

Hvis du gerne vil støtte indsamlingen, kan du sende sms, mobilepaye eller bruge din bank.

 

SMS

JULEGAVE til 1999
og støt med 150 kr.

MobilePay

51 81 11 12

Bank

mærk JULEGAVE
Reg. nr.: 5301
Kontonr. 0 333 666

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: