Forstår ikke hvorfor folk på kontanthjælp får børn: Ung liberal skaber debat

Han vil ikke forbyde kontanthjælpsmodtagere at få børn, men Thomas HN undrer siger over, hvilke tanker de har gjort sig.

Jeg kunne naturligvis aldrig drømme om at forbyde disse mennesker at få børn, men som samfundsborger stiller jeg mig bare stærkt kritisk og uforstående over for beslutningen, skriver Thomas HN om at kontanthjælpsmodtagere får børn. Arkivfoto
Jeg kunne naturligvis aldrig drømme om at forbyde disse mennesker at få børn, men som samfundsborger stiller jeg mig bare stærkt kritisk og uforstående over for beslutningen, skriver Thomas HN om at kontanthjælpsmodtagere får børn. Arkivfoto
Følg nationen!

- Der mangler jo helt et samfundsmæssigt perspektiv. Er det uvidenhed eller skyklapper?

- Hvis præmissen virkelig er, at folk selv vælger at være på kontanthjælp og derfor selv er ansvarlige for, om de er det eller ej, så er det jo meget nemt.

Hvorfor er alle ikke raske og rige?
- Hvorfor vælger alle ikke bare at være raske og rige og evig ungdom er da også fedt.

- Desuden er det en samfundsmæssig investering at børn fødes. Ja, det er en privatsag....med samfundsmæssige konsekvenser.

Sådan skriver Pia L i en af 96 kommentarer, der foreløbig er skrevet til et debatindlæg på politiken.dk, skrevet af Thomas HN, der er medlem af hovedbestyrelsen i Liberal Alliances Ungdom i København.

Hvilke tanker går forud for sådan en beslutning?
I indlægget undrer den liberale ungdomspolitiker sig nemlig over, at folk på overførselsindkomst får børn - og han fortæller, at han selv har mødt nogle kontanthjælpsforældre, som endda ville have flere børn:

- Jeg er oprigtigt i tvivl om, hvilken tankeproces – eller mangel på samme – der går forud for sådan en beslutning.

- Børn af kontanthjælpsmodtagere er dem, der har mindst sandsynlighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse, de klarer sig dårligere i folkeskolen osv.

Vi ved kontanthjælpsbørn ofte ender på kontanthjælp
- Vi ved fra statistikkerne, at børn af kontanthjælpsmodtagere har stor sandsynlighed for selv at ende på kontanthjælp, skriver Thomas, der - selv om han understreger, at han ikke vil forbyde kontanthjælpsbørn - må kigge meget langt efter støtten til sit synspunkt blandt læserne på politiken.dk

- Et bud er, at skribentens mangel på forståelse bunder i, at han tror, menneskelig handling bunder i økonomisk rationalitet.

Ubehagelig læsning af en inhuman liberalist!
- Hvis det er udgangspunktet, så må der være ret meget i verden, som er helt uforståeligt :-), skriver Jonathan L i sin kommentar, og Nis B bruger lidt færre ord:

- Ubehagelig læsning af en inhuman liberalist!

Ganske få af kommentarerne er positive, men FR kan godt følge tankegangen:

- Mener I ærligt, at det er til nogens - børn eller forældre - fordel, at børn fødes ind i fattigdom, elendighed og en nærmest stensikker status som samfundstaber?

- Som jeg læser indlægget, snakkes der jo ikke om at udelukke tilfældige kontanthjælpsmodtagere, men helt ærligt, hvis man allerede har fået tvangsfjernet børn, hvad er det så, hvis ikke splitterhamrende tosset, at vælge at få et til?

- Personligt ville jeg aldrig drømme om at bringe børn ind i denne verden uden et solidt økonomisk fundamentet, men sådan er vi måske bare forskellige.

- Måske er dette et oplæg til det egentlige spørgsmål: bør man virkeligt få børn for sin egen skyld? (Jeg er IKKE LA'er eller noget der minder om det!), skriver FR, men hvad tænker du?

Enlig mor søger julehjælp: Har 8 kr. på kontoen

Frem til d. 14. december samler Ekstra Bladet og Dansk Folkehjælp ind til fattige danske børns jul. Og cirka hver tredje af de pt 14.600 ansøgere modtager kontanthjælp.

 

Søg eller støt Julehjælp
Hvis du selv eller nogen du kender, har brug for julehjælp, så kan du søge her. Sidste år fik 9540 enlige forsørgere på offentlig ydelse en julehjælpspakken, der har en værdi af 1500 kr: Et gavekort til Rema, et gavekort til BR og et gavekort til Sportmaster. Der blev åbnet for ansøgninger i torsdags, og mere end 14500 enlige forsørgere har allerede søgt. Der er er frist fredag d. 30. november.

Du kan støtte indsamlingen ved at sende SMS, mobilepay eller bank.

SMS

JULEGAVE til 1999
og støt med 150 kr.

Mobilepay

51 81 11 12

Bank

mærk JULEGAVE
Reg.nr.: 5301
Konto nr. 0 333 666

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind